Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


19 jan 2009

Conferentiehotel Willibrordhaeghe leerbedrijf 2009 Horeca

Op donderdag 15 januari 2009 is Conferentiehotel Willbrodhaeghe gevestigd te Deurne, uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2009 Horeca. De prijsuitreiking vond plaats op de Horecava in de Amsterdam RAI.

Naast Conferentiehotel Willbrordhaeghe waren Hotel De Wiemsel, gevestigd te Ootmarsum en Hotel Beaumont gevestigd te Maastricht genomineerd.

De commissie heeft Conferentiehotel Willibrordhaeghe de titel Leerbedrijf van het Jaar 2009 Horeca onder meer toegekend vanwege hun duidelijke visie op opleiden, persoonlijk, met passie en professioneel en vanwege de goede en professionele relatie tussen de leerling/stagiair en de leermeesters. Ook is er binnen het bedrijf een duidelijke verbinding tussen strategie en uitvoering en dit heeft een menselijk gezicht. Met name het enthousiasme en de gedrevenheid die het bedrijf levert bij het opleiden heeft indruk gemaakt op de commissieleden.

Het winnende bedrijf kreeg de bij de titel behorende trofee uitgereikt. Tevens ontving Conferentiehotel Willibrordhaeghe een bedrag van 250 euro voor de personeelspot.

De drie genomineerde leerbedrijven zijn door de commissie bestaande uit de sociale partners in de horeca, directieleden van Leerbedrijven van het Jaar en vertegenwoordigers van Kenwerk gekozen uit de leerbedrijven die zijn voorgedragen. De directieleden van de drie genomineerde leerbedrijven verzorgden een mondelinge toelichting op hun nominatie. Bij deze laatste beoordeling hanteerde de commissie de criteria: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Op basis hiervan is de titel Leerbedrijf van het Jaar 2009 Horeca toegekend.

De Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk en sociale partners in de sector horeca om de beste leerbedrijven in de spotlights te zetten. De Verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de sector horeca hebben onder de aandacht te brengen.