Politie Hollands Midden

Datum: 19 januari 2009

Rijnsburg Ruiten van winkel en auto ingegooid De politie heeft vrijdagavond 16 januari twee Katwijkers van 16 en 22 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. De politie kreeg een melding dat een ruit van een winkel op de Anjelierenstraat was ingegooid. De daders, twee personen op een bromfiets, zouden hierna doorgereden zijn. De verdachten werden even later op de Hoorneslaan aangehouden. De 22 jarige verdachte had, voordat hij als bijrijder op de bromfiets ging zitten, twee stenen gepakt zonder dat de 16 jarige bestuurder dat wist. De 22 jarige verdachte gooide eerst de ruit van de winkel in met één van de stenen. Volgens de man wilde hij daarna de tweede steen weggooien, maar deze kwam tegen een autoruit aan.

Leiden Verdachte slaat agent De politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari een 18 jarige Leidenaar aangehouden na het slaan van een agent. De Leidenaar had zich in een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat vervelend gedragen waarna de portier hem uit het pand wilde zetten. Dit lukte niet direct waarna agenten werden opgeroepen. De Leidenaar zag bij het aanspreken kans een agent in het gezicht te slaan en verzette zich toen hij werd aangehouden.

Leiden Scooterrijder geeft fietsster klap Een 23 jarige Leidse heeft zaterdag 17 januari rond 13.30 uur een klap in het gezicht gekregen van een scooterrijder. De vrouw fietste even voor 13.30 uur vanuit de Merenwijk naar de verkeerslichten op de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de Marnixstraat. De vrouw wachtte bij de verkeerslichten schuin achter de scooterrijder. De man keek om en de vrouw glimlachte even naar hem. De man beledigde de vrouw zonder enige aanleiding en sloeg haar plotseling in haar gezicht. Toen het verkeerslicht op groen sprong reed de man weg. De vrouw kon nog het kentekennummer noteren.

Leiden Verdachten van heling fiets aangehouden De politie heeft zaterdagmiddag 17 januari twee Leidenaren van 15 jaar aangehouden op verdenking van heling van twee damesfietsen. Een agent reed op de Lammermarkt achter de twee aan en hield ze staande voor een controle van de fietsen. Volgens één van de jongens had hij de fiets enige tijd geleden gekocht voor 50 euro. Uit de politiegegevens bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De andere jongen had de fiets zo'n anderhalve maand geleden onafgesloten aangetroffen in de brandpoort achter zijn woning. De politie heeft van deze fiets nog geen aangifte gevonden. De jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Nieuwkoop Hennepkwekerij in garage De politie heeft zaterdag 17 januari een hennepkwekerij in een garage van een woning aan de Marijkelaan aangetroffen. De 150 hennepstekken en alle apparatuur werden in beslag genomen om deze te vernietigen. De stroom van de kwekerij werd niet illegaal afgetapt. De 36 jarige bewoner is inmiddels gehoord over de kwekerij. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000).

Bodegraven Politie doet onderzoek naar mishandeling Een 19 jarige jongen uit Nieuwerbrug aan den Rijn is zaterdag 17 januari rond 22.00 uur op de Kerkstraat mishandeld door één of meerdere jongens. Hij moest zich in een ziekenhuis in Woerden onder behandeling stellen. De politie onderzoekt of de mishandeling een verband heeft met een vechtpartij op de hoek van de Markstraat / Kerkstraat. De politie kreeg daar een melding over. De politie sprak terplaatse met jongeren. Alles leek te gaan om een woordenwisseling waarbij geen klappen waren gevallen. Mogelijk dat er dus meer voorgevallen was.

Gouda Verdachten van oplichting aangehouden De politie heeft in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 januari drie mannen van 19 jaar uit Gouda, Krimpen aan den Ijssel en Wassenaar aangehouden op verdenking van oplichting. De verdachten hadden na een feest in Hendrik Ido Ambacht een taxi besteld terwijl zij deze niet konden en zouden betalen. De taxichauffeur reed de mannen naar Gouda en hoorde dat ze nog geld moesten pinnen. Ook deden de mannen zich voor als een Engelse muziekbandje. Op het station in Gouda stapten de mannen uit om te pinnen, maar zetten het opeens op een lopen. De chauffeur is achter de mannen aangereden en kreeg hulp van twee andere taxichauffeurs. De chauffeur wist, nadat hij de achtervolging te voet had voortgezet, één van de mannen aan te houden. De twee anderen werden door agenten ingerekend. Zij hadden zich verstopt in de bosjes bij de Spoorstraat.

Gouda Inbraak bij supermarkt Onbekenden braken in de nacht van zondag 18 op zondag 19 januari in bij een supermarkt aan de Groenheuvel. Rond 02.45 uur ging het inbraakalarm af. In het dak waren gaten gemaakt om zich in de supermarkt te laten zakken. Of er iemand ook binnen is geweest en iets gestolen heeft is op dit moment nog niet bekend. In de supermarkt werd niemand meer aangetroffen. De politie gaat vandaag verder met haar onderzoek.

Gouda Verdachte aangehouden voor overval op pizzeria De politie heeft zondagavond 18 januari een 18 jarige man uit Gouda aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een gewapende overval op een pizzeria aan het Van Hoogendorpplein. Bij de overval die rond 21.45 uur plaatsvond werden twee medewerkers met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp door twee mannen bedreigd. Zij gingen er met de kassa vandoor. Deze is teruggevonden. De politie was in de buurt en kon één van de overvallers snel aanhouden. De tweede overvaller is nog spoorloos. De politie is bezig met een onderzoek.

Gouda Politie zoekt getuigen van mishandeling De politie is op zoek naar een man en een vrouw die zondag 18 januari rond 20.10 uur er vermoedelijk getuige zijn geweest dat een 31 jarige man uit Gouda op de Johannes Poststraat door een 25 tot 30 jarige man belaagd werd en vermoedelijk peperspray in zijn gezicht gespoten kreeg. De belager van de man kwam al schreeuwend op hem aflopen, spuugde naar hem en spoot hem iets in zijn gezicht wat een brandend gevoel in zijn ogen opleverde. Een man en een vrouw schoten te hulp en brachten de man voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie komt graag in contact met deze hulpvaardige mensen en vraagt ze om contact op te nemen met de politie in Gouda. Dit kan via 0900-8844.

Gouda Woninginbrekers op heterdaad aangehouden Dankzij een telefoontje van een buurtbewoner kon de politie zaterdag 17 januari rond 00.45 uur in een woning aan de Snoystraat twee inwoners van Gouda van 16 en 20 jaar aanhouden. De twee hadden een ruit vernield en waren naar binnen gegaan. In de woning werden ze betrapt door de gewaarschuwde politie. De verdachten worden vandaag, maandag 19 januari, voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie gaat door met haar onderzoek.

Gouda Inbreker aangehouden voor inbraak benzinestation De politie heeft zaterdagavond 17 januari een 40 jarige man uit Gouda aangehouden voor een inbraak in een benzinestation aan de Ridder van Catsweg. Hij heeft bekend dat hij had ingebroken. Rond 23.45 uur werd via 112 melding van de inbraak gedaan. Een ruit van de shop was vernield en er waren flesjes frisdrank, aanstekers en dvd's gestolen. Als snel wist de politie de verdachte op te pakken. Hij had nog een aantal gestolen aanstekers op zak en de frisdrank en dvd's waren weggegooid. Hij bekende verantwoordelijk te zijn voor de inbraak. De politie is nog bezig met het onderzoek en de verdachte zit daarvoor nog vast.

Gouda Politie onderzoekt aangiften van poging tot beroving Een 46 jarige man uit Gouda deed zaterdagavond 17 januari bij de politie aangifte dat een scooterrijder hem rond 21.00 uur op de Ridder van Catsweg probeerde te beroven. Door zijn verzet was het de dader niet gelukt. De man verklaarde dat hij daar fietste toen een scooterrijder naast hem kwam rijden, geld van hem vroeg en tegen zijn fiets trapte waardoor hij ten val kwam. Daarna trapte de aangever zijn belager waardoor deze ook ten val kwam en aangever kon ontkomen. De politie is begonnen met een onderzoek. Ook onderzoekt het een melding van een 18 jarige jongen uit Gouda. Zaterdag 17 januari rond 04.00 uur fietste hij over de Rotterdamseweg, werd daar ingehaald door vier jongens die hem van de fiets trokken. De vier voelden aan zijn kleding en wilde zijn horloge hebben. De boos geworden Gouwenaar haalde vervolgens uit naar twee van de vier en zag kan om op zijn fiets weg te komen. De Gouwenaar komt vandaag aangifte doen.

Lekkerkerk Bromfietser gewond na botsing met auto Een 16 jarige bromfietser uit Krimpen aan de Lek is vrijdag 16 januari rond 18.00 uur gewond geraakt toen hij op de Kerkweg op een voor hem rijdende auto botste. De bestuurster van deze auto, een 23 jarige vrouw uit Ouderkerk aan den IJssel, remde af. De bromfietser had dit vermoedelijk te laat door en reed tegen de auto aan. Met een uit de kom geraakte heup werd hij overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis.

-------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------