Politie Drenthe

Zondag

Assen, 18-01-2009

Automobilist rijdt wallabie aan

HOLLANDSCHEVELD Zaterdagochtend is een 41-jarige automobilist uit Hoogeveen op de Zuideropgaande in botsing gekomen met een wallabie. Het dier liep daarbij vermoedelijk een gebroken poot op en werd door de dierenambulance meegenomen. De automobilist raakte door de aanrijding niet gewond en kon zijn weg vervolgen. De eigenaar van de wallabie is niet bekend. (09-004323)

Automobiliste schept fietser

MEPPEL Zaterdagavond is een 16-jarige fietser uit Staphorst op het Zuideinde aangereden door een 67-jarige automobiliste uit Meppel. Het meisje had de van rechtskomende automobiliste voorrang moeten geven. Door de aanrijding kwam het meisje met haar hoofd tegen de voorruit van de auto. Het meisje raakte niet gewond. De auto moest worden afgesleept in verband met een gebarsten voorruit. (09-004393)

Auto te water

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND In de nacht van zaterdag op zondag is 15-jarige jongen uit Gasselternijveen met de auto van zijn vader is een brede sloot gereden langs de Gasselternijveensedreef. De jongen was zelf uit de auto gekomen en was opgevangen door omstanders. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij niet kon slapen en daarom maar een stukje was gaan rijden. Hij wist niet hoe hij in de sloot terecht was gekomen. De jongen werd naar een dokterspost overgebracht voor zijn lichte verwondingen. Proces-verbaal werd opgemaakt. (09-004474)

Politie houdt alcomobilisten aan

VALTHERMOND De politie heeft zaterdagavond op het Zuiderdiep een 45-jarige automobilist uit Ter Apel aangehouden. De man bleek te hebben gedronken en werd overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 255ug/l (0,59 promille). De man bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voor beide overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt. (09-004398)

KLAZIENAVEEN Zaterdagavond is een 38-jarige automobilist uit Klazienaveen aangehouden. De man had nabij een rotonde op de N862 een drietal verkeersblokken geramd en was er lopend vandoor gegaan. Zijn auto en de verkeersblokken raakten zwaar beschadigt. Na enig speurwerk kon de politie de man in zijn woningen aanhouden. Op het politiebureau scoorde de man via de ademanalyse 515 ug/l (1,18 promille). De man krijgt binnenkort een dagvaarding. (09-004418)

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 46-jarige automobilist uit Emmen aangehouden op de Beukemastraat. De man werd ter controle aan de kant gezet. Naar aanleiding van de uitslag van een blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via de ademanalyse 440 ug/l (1,01 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. (09-004420)

NIEUW AMSTERDAM In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige automobilist uit Klazienaveen op de Vaart NZ aangehouden. De man was ter controle aan de kant gezet. Aan de hand van de uitslag van een blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via de ademanalyse 430 ug/l (0,99 promille). De man is een beginnend bestuurder. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd. (09-004420)

Politie houdt trio aan voor fietsdiefstal en heling

ASSEN De politie heeft zaterdagochtend een 36-jarige man uit Assen aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets eerder op de ochtend. Vervolgens heeft de politie zaterdagmiddag een 25-jarige man uit Assen en een 37-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Zij worden verdacht van heling. Een 67-jarige vrouw had zaterdagochtend de politie gebeld omdat een man haar fiets had weggenomen toen zij bij een pinautomaat stond in de Oostersingel. De vrouw had om hulp geroepen en een getuige probeerde de man tegen te houden. Dit lukte niet en de man ging er vandoor. Enige tijd later belde de man zelf met de politie en wilde zichzelf aangeven. De politie kon de man vervolgens aanhouden. Na verder onderzoek kon de politie de 25-jarige man en de 37-jarige vrouw aangehouden in een woning aan de Pelikaanstraat. In een schuurtje bij de woning werd ook de fiets teruggevonden. Alle drie de verdachten zijn ingesloten. De fietst zal zo snel mogelijk aan de eigenaresse teruggeven worden. (09-004342)

Inbraak in winkel

RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een winkel aan de Schoolstraat. Een geldbedrag is buit gemaakt. Men is het pand via de achterkant binnen gekomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. (09-004348)

Politie houdt houtdief aan

PAPENVOORT De politie heeft zaterdagmiddag een 45-jarige man uit Rolde aangehouden op de Hogeveldweg. De man wordt verdacht van diefstal van een partij haardhout. De eigenaar van de partij had de man op heterdaad betrapt. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een bekeuring van 150 euro. (09-004397)

Wasdroger in brand

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag vloog een wasdroger in een bijkeuken van een woning aan De Drift in brand. Alle bewoners en hun huisdieren konden de woning verlaten. De brandweer heeft de brand geblust. De bijkeuken raakte beschadigd. Niemand raakte gewond. (09-004360)

Schoorsteenbrand verwoest woning

BUINERVEEN Zaterdagmiddag werd door de 40-jarige bewoner van een vrijstaande boerderijwoning aan de Zuiderstraat melding gedaan van een schoorsteenbrand. Kort daarop werd er uitslaande brand doorgegeven. Ter plekke was er veel rook te zien. Iedereen kon de woning verlaten. De brandweer heeft de brand geblust. De woning kan als verloren beschouwd worden. Een naastgelegen vakantiewoning werd behouden. Niemand raakte gewond. (09-004408)

Politie houdt dronken man aan

COEVORDEN De politie heeft zaterdagmiddag een 56-jarige man uit Emmen aangehouden op de Friesestraat. De politie had een melding binnengekregen dat de man voor overlast zorgde. Ter plekke was de man verbaal agressief en lastig. De man werd aangehouden terzake openbare dronkenschap. De man werd met een dagvaarding heen gezonden. Hij kreeg ook nog een proces-verbaal voor het beledigen van een ambtenaar in functie. (09-004388)

Politie houdt schennispleger aan

EMMER COMPASCUUM De politie heeft vrijdagmiddag op de Tweede Groenedijk een 43-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden op verdenking van schennispleging. Een 15-jarige meisje uit Emmer Compascuum deed aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (09-004185

Bekeuring voor gevaarlijk rijgedrag

GASSELTE De politie heeft zaterdagmiddag een 25-jarige automobilist uit Emden (D) op de N34 bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag. Een automobilist had een melding van het gedrag gedaan bij de politie. De Duitser maakte gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Agenten konden de man bij Emmen-Noord aan de kant zetten. De man kreeg voor zijn rijgedrag een bekeuring van 180 euro. (09-004369)

Voor meer informatie over dit bericht of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280.