Gemeente Aalten


Prinses Margriet opent grensoverschrijdende woonzorgzone

brug openen2.jpg

Afgelopen vrijdag heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden in Dinxperlo-Suderwick (gemeente Aalten en Stadt Bocholt) de grensoverschrijdende woonzorgzone feestelijk geopend. Samen met de heer Andreas Krautscheid, Minister für Bundesangelegenheiten, Europa und Medien des Landes Nordrhein-Westfalen knipte zij het lint door dat over de brug hing.

Voorafgaand aan de openingshandeling werd de Prinses begroet bij de Goede Herderkerk. Na het officiële gedeelte in de kerk vertrok zij samen met Minister Krautscheid naar de brug. Na de openingshandeling kregen zij een rondleiding door het Bultenhuis. Aansluitend gingen zij in de Taverne nog in gesprek met een aantal mensen, waaronder enkele bewoonsters van het Bultenhuis. Bij het afscheid zongen de kinderen van De Borckeshof, De Wegwijzer, Ds. van Dijkschool, Liboriusschool en de Pfarrer Wigger Schule een speciaal gecomponeerd liedje en zwaaiden met vlaggetjes.

Grensoverschrijdend aanbod

Prinses Margriet heeft kennis gemaakt met een bijzondere woonvorm. Duitse en Nederlandse zorgvragers wonen samen en zorgaanbieders maken gebruik van elkaars kennis en ervaring. De brug, die het Bultenhuis en de verpleegunit van Careaz Dr. Jenny met elkaar verbinden, wordt als een symbool gezien voor Europa: zorg en welzijn bieden alsof er geen grenzen zijn. Op de brug is de ontmoetingsplaats de Taverne, waar worden twee culturen samengebracht. U bent van harte welkom om hier eens een kopje koffie te komen drinken. Daarnaast kunt u dagelijks met uw vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn terecht in het Zorgloket dat zich bevindt in het Bultenhuis.

Binationaal project

Veel partijen hebben zich gezamenlijk ingezet om dit binationale project te realiseren, waaronder het Ministerie van VWS, Provincie Gelderland, de Euregio, de gemeente Aalten, Woningstichting Dinxperlo, Kreis Borken, Stadt Bocholt, het Evangelische Johanneswerk e.V., VIT Oost-Gelderland en Careaz Dr. Jenny.