Politie Drenthe

Politie houdt trio aan voor fietsdiefstal en heling

Assen, 18-01-2009 o De politie heeft zaterdagochtend een 36-jarige man uit Assen aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets eerder op de ochtend. Vervolgens heeft de politie zaterdagmiddag een 25-jarige man uit Assen en een 37-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Zij worden verdacht van heling.

Een 67-jarige vrouw had zaterdagochtend de politie gebeld omdat een man haar fiets had weggenomen toen zij bij een pinautomaat stond in de Oostersingel. De vrouw had om hulp geroepen en een getuige probeerde de man tegen te houden. Dit lukte niet en de man ging er vandoor. Enige tijd later belde de man zelf met de politie en wilde zichzelf aangeven. De politie kon de man vervolgens aanhouden. Na verder onderzoek kon de politie de 25-jarige man en de 37-jarige vrouw aangehouden in een woning aan de Pelikaanstraat. In een schuurtje bij de woning werd ook de fiets teruggevonden. Alle drie de verdachten zijn ingesloten. De fietst zal zo snel mogelijk aan de eigenaresse teruggeven worden. (09-004342)

Voor meer informatie over dit bericht of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280.