Politie Drenthe

Stelselmatig controleren op de meest onveilige wegen

Assen, 19-01-2009 o Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger.

Snelheidscontrole op N34 bij Zuidlaren

Door stelselmatig te controleren op wegen die het meest onveilig zijn, wordt geprobeerd het aantal ongevallen en overtredingen op die wegen terug te dringen. De N34 is één van die geselecteerde wegen. Bij Zuidlaren is op dinsdag 13 januari een radarcontrole gehouden. 3897 bestuurders passeerden het controlepunt. Daarvan reden 107 te hard. De hoogst gemeten snelheid is 144 km/uur.

Controle in Assen en omgeving

Het dragen van een gordel reduceert het risico op letsel met 40%. Vrijdag 16 januari is een verkeerscontrole gehouden aan de Stadbroek in Assen. Bij deze controle werkten politiemensen van verschillende diensten samen. 31 mensen hebben en blaasproef gedaan, daarbij was één persoon die te veel drank op had achter het stuur. Zeven bestuurders droegen geen gordel. Daarnaast werd door de agenten geconstateerd dat vier bestuurders hun zaken niet op orde hadden, zij kregen een bekeuring. Eén persoon had zijn rijbewijs niet bij zich, twee bestuurders reden te hard en de vierde persoon had de lading op zijn aanhangwagen niet goed afgedekt.

Controles deze week

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer. Gesnapt?!