Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 19-01-2009

Onder invloed

ABCOUDE Een snorfietser werd op zondagavond 18 januari aangehouden omdat hij te veel aan Bacchus had geofferd.

Rond 23.55 uur reden agenten over het Fluitekruid. Daar zagen zij een snorfietser rijden. Toen de snorfietser hen ook zag, stopte hij plotseling. Daarop besloten zij de snorfietser, een 45-jarige man uit Abcoude, te controleren. Bij het aanspreken, roken de agenten direct een sterke alcohollucht. Zij hoorden dat hij met dubbele tong sprak en zagen dat hij niet echt stevig op zijn benen stond. De man moest blazen, waaruit bleek dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De ademanalyse in het politiebureau lukte niet, waarna ter bepaling van het alcoholgehalte bloed bij de Abcoudenaar is afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand van de uitslag daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Traangas

BREUKELEN Twee inzittenden van een auto werden op zondagmiddag 18 januari aangehouden omdat zij in het bezit waren van traangas.

Rond 15.55 uur zagen agenten een auto met twee inzittenden over de Rijksweg A2 rijden. De bestuurder reed wat te hard en droeg geen gordel. Daarom besloten de agenten de auto aan de kant te zetten. Bij het aanspreken van de bestuurder, een 24-jarige man uit Amsterdam, zagen de agenten dat in het vak van een autoportier een busje traangas lag. Tevens gedroeg de passagier, een 29-jarige vrouw uit Amsterdam, zich erg zenuwachtig en zat zij in haar tas te wroeten. Toen een agent haar aansprak, deed zij de tas snel dicht. De agent vroeg of hij in haar tas mocht kijken en trof daarbij nog een busje traangas aan. Daarop werden beide verdachten aangehouden en werden de busjes traangas in beslag genomen. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.