Politie Haaglanden

Persberichten 19 januari 2009

Haaglanden, 19-01-2009

Veel te hard over de snelweg
Den Haag Agenten zagen zondag 18 januari om 10.30 uur een 52-jarige Hagenaar met grote snelheid voorbij rijden op de A13 ter hoogte van Delft. Uit de snelheidsmeting bleek dat de man 164 km/u reed waar 100 km/u is toegestaan. De bestuurder kon direct zijn rijbewijs inleveren. Hetzelfde gold voor een 34-jarige Hagenaar die maandag 19 januari rond 02.00 uur zijn rijbewijs moest inleveren. Agenten betrapte de man met een snelheid van 180 km/u op de A4 ter hoogte van Den Haag.

Geen rijbewijs, wel drugs
Den Haag Bij een verkeerscontrole op de Erasmusweg rond 20.00 uur controleerden agenten een 30-jarige Hagenaar waarbij bleek dat hij zonder geldig rijbewijs achter het stuur zat. Agenten namen de man voor verhoor mee naar het politiebureau. Bij de fouillering bleek de Hagenaar zeven ponypacks cocaïne en 16 XTC-pillen bij zich te hebben.

Kunstenaar opgepakt
Den Haag Een getuige meldde zondag 18 januari rond 17.00 uur dat een jongen een abri bekladde aan het Lange Voorhout. De politie trof een 18-jarige Hagenaar aan in de omgeving van de genoemde abri. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. Tijdens de fouillering kwam er een mes en een zwarte stift tevoorschijn. De agenten namen hem mee naar het politiebureau om de zaak verder af te handelen.

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag Een 61-jarige vrouw liep zondag 18 januari rond 15.30 uur over de Maasstraat. Zij kwam uit de richting van het Centraal Station en liep in de richting van het Azivo toen zij voelde dat haar handtas met geweld uit haar hand werd gerukt. Toen ze omkeek zag zij een jongeman wegrennen die gekleed was in een blauwe korte jas met witte strepen. De man was ongeveer 1.70 m lang en rond de 20 a 25 jaar oud. Hij vluchtte weg in de richting van het Centraal Station. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van Bureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M.: 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van een overval
Den Haag Een getuige meldde zondag 18 januari dat er rond 22.10 uur een echtpaar was overvallen in de Maasstraat. Toen de 53-jarige Haagse man en zijn 52-jarige vrouw in de afgesloten parkeergarage achter de woningen stonden, kwamen twee mannen op hen af. De vrouw werd van achter aangevallen, waardoor zij samen met haar invalide man ten val kwam. De verdachten vroegen om haar tas, maar zij had helemaal geen tas bij zich. Vervolgens werd er tegen beide slachtoffers nog meer geweld gebruikt. De verdachten gingen er zonder buit vandoor via de ingang, waar zich ook de schuifdeur bevindt om binnen te komen. Vervolgens renden zij weg in de richting van de Scheldestraat en sloegen daarna linksaf in de richting van de Lekstraat. De verdachten spraken vloeiend Nederlands en droegen beide zwarte driekwart jassen met capuchons. Aan de capuchon zat een grijze bontkraag. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van Bureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via: 0800-7000.

Mannen stelen reclameposter uit abri
Den Haag Een reclameposter in een abri op het Paletplein betoverde zondag 18 januari rond 21.17 uur twee Hagenaars van 20 en 22 jaar zo dat zij besloten de poster te stelen. Ze deden dit heel netjes, want de kap bleef onbeschadigd. Helaas voor beide mannen hield de politie hen in de omgeving aan. Zij kregen allebei een bekeuring voor het stelen van de poster. Op de poster stond een bekende fotograaf afgebeeld.

Fietsendief aangehouden, fiets weg
Voorburg Een getuige meldde zondag 18 januari omstreeks 10.30 uur dat een man een fiets ontvreemdde op de Jacob van Lennepstraat. Aanvankelijk leverde een uitgebreid onderzoek door agenten in de omgeving niets op. Een uur later troffen agenten op de Bruijnings Ingenhoeslaan een 48-jarige Hagenaar aan. Omdat de man volledig aan het door de melder opgegeven signalement voldeed, hielden zij hem aan. De Hagenaar werd ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op. Het is tot op heden onbekend waar de Hagenaar de weggenomen fiets achterliet. Een onderzoek naar de fiets wordt ingesteld.

Snelheidscontrole
Wateringen Tijdens een snelheidscontrole op de Wippolderlaan controleerde Politie Haaglanden zondag 18 januari tussen 13.30 uur en 17.30 uur 2154 passanten op hun gereden snelheid. In totaal kunnen 266 bestuurders een bekeuring tegemoet zien voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/uur.

Rijbewijs kwijt
Wateringen Een 57-jarige Zoetermeerse moest maandag 19 januari haar rijbewijs inleveren toen bleek dat zij met teveel drank op achter het stuur zat. Agenten controleerden de vrouw omstreeks 01.10 uur op de Wippolderlaan en lieten haar een blaastest doen. Toen bleek dat zij teveel gedronken had, hielden zij haar aan. Op het politiebureau blies de vrouw 695 ugl. Zij kreeg een proces-verbaal en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Beschonken bestuurder rijdt geparkeerde autos aan Delft Een 70-jarige man uit Delfgauw werd zondag 18 januari aangehouden nadat hij in beschonken toestand tegen twee geparkeerd staande autos was gereden. Agenten werden omstreeks 20.15 uur naar de Delftsestraatweg gestuurd vanwege een aanrijding met drie partijen. Ter plaatse bleek dat de man uit Delfgauw met zijn auto tegen twee geparkeerd staande autos was gereden. De man werd aangehouden en blies op het bureau 685 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.