Gemeente Ermelo


De gemeente Ermelo erkend als leerbedrijf

De gemeente Ermelo is door Fundeon, kenniscentrum beroepsonderwijs bouw & infra, erkend als leerbedrijf. Dit betekent dat de gemeente stageplaatsen aanbiedt aan leerlingen die een opleiding in de bouw en infra volgen. Op deze manier kunnen leerlingen praktijkervaring opdoen en hun kennis verder uitbreiden.

Opleiding
Jongens en meisjes die een beroepsopleidende leerweg (bol) en beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgen aan het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) kunnen vanaf dit jaar stage lopen bij de gemeente Ermelo. Op de afdeling bouwkunde en de afdeling civiel techniek worden de leerlingen begeleid door gecertificeerde leermeesters. Zij geven hun vakkennis door zodat de leerlingen gericht ervaring kunnen opdoen in de praktijk.

Voorwaarden leerbedrijf
Leerplaatsen moeten voldoen aan bepaalde eisen en voorwaarden. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en wetenschappen (OCW) stelt voorwaarden die gelden voor alle erkende leerbedrijven in alle bedrijfstakken. Branchegerelateerde voorwaarden worden opgesteld door kenniscentra van het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. De gemeente Ermelo heeft de officiële erkenning ontvangen van Fundeon, kenniscentrum beroepsonderwijs bouw & infra. De gemeente Ermelo voldoet aan de eisen die door de sector worden gesteld aan de uitvoering van de beroepspraktijkvorming.

Leerlingbouwplaats
Daarnaast heeft de gemeente Ermelo de verbouwing van het gemeentehuis aangeboden als leerlingbouwplaats. Bij de aanbestedingsprocedure van dit project was dit één van de voorwaarden die de gemeente Ermelo heeft gesteld aan de aannemers. Ook voor het project Het Pakhuis, dat binnenkort wordt aanbesteed , geldt dezelfde voorwaarde. Een leerlingbouwplaats is een volwaardig bouwproject waar leerlingen die een bbl-opleiding volgen, zelf alle voorkomende bouwkundige werkzaamheden uitvoeren. Bij de verbouwing van het gemeentehuis zijn opgeleide leermeesters in dienst van bouwbedrijf Van Norel verantwoordelijk voor de voortgang en kwaliteit van het werk en de begeleiding van de leerlingen in de praktijk.

Gemeente Ermelo erkend als leerbedrijf