Politie Zuid-Holland-Zuid

18/01 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 18-01-2009

MAN KRIJGT KLAP, POLITIE ZOEKT GETUIGEN
SLIEDRECHT De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van een jongen die een 51-jarige man uit Sliedrecht een klap gaf in zijn gezicht.
De man liep op vrijdagavond 16 januari om 23.15 uur op de Kerkbuurt met zijn vrouw en hondje ter hoogte van de boekhandel De Waard. De twee troffen daar een groepje van 3 jongens en 2 meisjes aan. Eén van de twee jongens reageerde verbaal agressief toen de man hem wees op een drankfles die op straat stond. Hij stapte op de man af en gaf hem een stomp in zijn gezicht. De man liep hierdoor hevige pijn aan zijn oog op en moest zijn wenkbrauw laten hechten in het ziekenhuis. Het signalement van de jongeman die sloeg luidt als volgt:
* Een blanke jongen

* Leeftijd: ongeveer 15 a 16 jaar.
* Tenger postuur

* Hij droeg een oranje/rood kleurig petje waarbij aan de
zijkanten vermoedelijk bliksemschichten waren geprint.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit voorval. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de buurtagent. Ben jij één van degenen geweest die bij het groepje stond en durf je misschien niet te bellen? Dan kun je je informatie ook kwijt op telefoonnummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

MAN VAN LADDER
GORINCHEM Op zaterdagmiddag 17 januari is een 42-jarige man uit s-Gravenhage op 5 meter hoogte van een ladder gevallen. De man was aan het werk in een loods aan de Edisonweg toen hij door onbekende oorzaak naar beneden viel. Het slachtoffer is met een hoofdwond en een paar tanden uit zijn mond naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Naast het personeel van de ambulancedienst verleende ook verpleegkundigen van de traumahelikopter medische hulp.

VERKEERSCONTROLE
GORINCHEM Op de Willem de Vries Robbéweg heeft de politie op zaterdag 17 januari tussen 08.00 uur en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden om de verkeersveiligheid op de weg te bevorderen. Er werd onder andere gecontroleerd op mobiel bellen, het dragen van geen gordel, het kunnen tonen van het rijbewijs en technische mankementen. 8 bestuurders droegen geen gordel, 1 bestuurder belde niet-handfree en 3 mensen konden geen rijbewijs laten zien. De andere bekeuringen werden uitgeschreven voor het parkeren in de berm, losse lading, lekke uitlaten en het hebben van ondoorzichtige folie op de ramen. In totaal werd voor 2205 euro aan boetes uitgeschreven.