Politie Zuid-Holland-Zuid

18/01 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 18-01-2009

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRANDING VROUW
DORDRECHT Op donderdagavond 15 januari heeft een onbekende man een 23-jarige vrouw uit Barendrecht aangerand op het station. Daarvan heeft de vrouw op zaterdagmiddag 17 januari aangifte gedaan. De vrouw liep rond 19.15 uur in de stationstunnel waar ze op de informatieborden keek voor de vertrekkende treinen richting Rotterdam.

Op dat moment werd de vrouw vastgepakt en onzedelijk betast. De vrouw schreeuwde dat de man haar los moest laten en drukte daarbij haar sigaret uit in de wang van de man. Daarop liet de man de vrouw los en begon te schelden. Toen hij haar voor de tweede keer betastte, schreeuwde de vrouw opnieuw en liep de man weg waarna hij zijn fiets pakte en richting Krispijn wegreed. De politie zoekt getuigen van deze aanranding en beschikt over het volgende signalement:


- Blanke man

- Leeftijd +/- 20 jaar

- 1.75 meter, normaal postuur

- Donkerblond haar

- Droeg zwarte jas met capuchon en donkere kleding
- Mogelijk een brandplek op zijn wang

Heeft u de man herkend, bent u getuige geweest of heeft u meer informatie over deze zaak? Neemt u dan contact op via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt vragen naar de recherche in Dordrecht.

DRIETAL VOOR SPIJKERBROEKENDIEFSTAL AANGEHOUDEN DORDRECHT - Op vrijdagmiddag 16 januari zijn drie mannen van 22 (2x) en 36 jaar uit Tilburg en Breda aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.
De drie werden in het winkelcentrum Drievriendenhof opgemerkt door een beveiligingsbeambte die de situatie niet vertrouwde. De man nam contact op met een agent in burger die de drie mannen met een grote tas, zonder te betalen, langs de kassa van een kledingwinkel in het winkelcentrum Drievriendenhof zag lopen. Na een korte onopvallende achtervolging werden de mannen op het Stationsplein aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij onderzoek bleek dat zij een geprepareerde tas bij zich droegen waardoor het beveiligingsalarm in de winkel niet was afgegaan. In de tas werden vier spijkerbroeken met prijskaartjes aangetroffen welke werden teruggebracht bij de kledingwinkel. Ook werden 12 balletjes cocaïne uit de kleding van één van de verdachten in beslag genomen. De eigenaar van de kledingzaak heeft aangifte van diefstal gedaan.

MAN RIJDT DOOR BIJ ALCOHOLCONTROLE
DORDRECHT In een woning aan de Beekmanstraat is op zaterdagavond 17 januari een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man was eerder die avond doorgereden bij een alcoholcontrole die werd gehouden door het Verkeershandhavingsteam op de Merwedestraat. De man negeerde het stopteken, reed bijna een medewerker aan en vervolgde zijn weg richting de N3. Naar aanleiding van het kenteken kon de verdachte worden aangehouden in de woning van zijn vriendin en in verzekering gesteld. Uit de blaastest bleek een percentage van 800 ugl (=1,84 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. In totaal werden 744 bestuurders op alcoholgebruik gecontroleerd.

VERNIELING PORTIEKDEUR, JONGENS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Op zaterdagavond 17 januari zijn drie jongens van 17 (2x) en 18 aangehouden na vernieling van een ruit. De drie werden door omstanders opgemerkt die zagen dat zij een ruit vernielden van een portiekdeur. Op basis van de doorgegeven signalementen konden surveillerende agenten de jongens in de kraag vatten op de Voorstraat.

De politie verhoord de jongens. De eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan van vernieling.

MEDEWERKERS ANVD HOUDEN BEDRIJFSINBREKERS AAN
HENDRIK-IDO-AMBACHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari zijn een 23-jarige man uit Zwijndrecht en een 25-jarige man uit Portugaal aangehouden vanwege een bedrijfsinbraak aan de Lindtsedijk. Een beveiligingsbeambte van de ANVD belde de politie dat hij één van de twee mannen had aangehouden omdat deze verdachte zich op het dak van het pand bevond. Intussen hadden collegas van de beveiligingsbeambte de andere inbreker aangetroffen onder een geparkeerde vrachtwagen. De twee werden meegenomen naar het politiebureau waar zij verklaarden het terrein (verboden voor onbevoegden) onder invloed van alcohol te hebben betreden. Uit baldadigheid waren ze het bedrijfspand binnengegaan waar de 23-jarige eveneens zijn behoefte kwijt moest en dat gemakshalve in een wastafel had gedaan. De poep werd daar bij onderzoek aangetroffen. Het bedrijf doet maandag aangifte en onderzoek naar mogelijk weggenomen goederen.

GRAFFITISPUITERS IN KRAAG GEVAT
DORDRECHT Een 17-jarige Streefkerker en een 20-jarige man uit Dordrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari rond 03.00 uur aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti. Een voorbijrijdende bestuurder zag op de A16 richting Rotterdam drie jongens graffiti spuiten op het geluidsscherm en belde daarvoor de politie. Bij het arriveren van de politie zetten de drie het op een rennen richting de Laan der Verenigde Naties. De drie konden op de A16, de Glazenstraat en de Dokweg door diverse surveillerende agenten worden aangehouden. In een rugtas werden een aantal spuitbussen aangetroffen. In de bossages bij het geluidsscherm werden eveneens een skatebord en een fiets gevonden. Deze zijn in beslaggenomen. De verdachten verklaarden onder invloed van alcohol de graffiti te hebben gespoten. Na hun verklaringen zijn zij heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal op.