Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 19-01-2009

Overval in woning

BAARN Een 85-jarige Baarnse is donderdagavond 15 januari overvallen in haar woning op de Bruglaan.

Rond 22.15 uur hoorde het slachtoffer gerommel bij de achterdeur van de woning. Toen zij ging kijken werd zij geconfronteerd met twee gemaskerde verdachten die via de keukendeur binnendrongen. De vrouw werd naar binnen geduwd en door één van de verdachten vastgehouden. Het slachtoffer werd gesommeerd om geld te geven maar omdat de vrouw dit niet in huis had vertrokken zij met medeneming van een bruin suède schoudertas. Hierna belde de aangeefster direct de politie die het onderzoek naar de verdachten voortzet.

Kort voor het binnendringen in de woning hoorde het slachtoffer een hond blaffen. Mogelijk dat een hond van een passant de verdachten heeft opgemerkt en aansloeg. De politie verzoekt de onbekende hondenbezitter, of andere eventuele getuigen, zich te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Heler fiets aangehouden

BAARN De politie heeft vrijdagavond 16 januari om 21.20 uur een 17-jarige inwoner van Baarn aangehouden omdat hij op de Kerklaan liep met een mogelijk gestolen fiets.

Kort voor de aanhouding kreeg de politie de melding dat de Baarnaar met een afgesloten fiets liep te sjouwen op de Rembrandtlaan. De agenten troffen de jongen aan op de Kerklaan waarbij bleek dat het slot niet meer aanwezig was op de fiets. De verdachte verklaarde dat hij daags daarvoor de fiets had geruild voor een pakje sigaretten en een biertje maar wel vermoedde dat de fiets gestolen kon zijn. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het verhoor werd de jongen weer naar huis gestuurd.

Van de diefstal van damesfiets bleek nog geen aangifte te zijn gedaan en de politie roept de benadeelde eigenaar alsnog aangifte te doen op het bureau. De fiets betreft een paarskleurige damesfiets van het merk Batavus, type future.

Openlijke geweldpleging

SOEST De politie heeft zaterdagavond 17 januari een 15-jarige jongen uit Soest aangehouden omdat hij betrokken was bij een vechtpartij op de Amnestylaan waarbij een 16-jarige Soester werd geslagen en geschopt.

Rond 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Amnestylaan een jongen in het gezicht zou zijn geslagen en bedreigd werd door meerdere jongeren. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer een conflict had met de aangehouden verdachte over een meisje en mogelijke uitlatingen die zouden zijn gedaan door het slachtoffer. Het slachtoffer werd door de verdachte en een nog onbekende mededader vastgepakt en in de bosjes gegooid. Hierna sloeg de verdachte meerdere malen tegen het hoofd van de aangever en werd hij in zijn buik geschopt.

Een vriend van het slachtoffer probeerde tussenbeide te komen maar werd door de vriend van de verdachte tegengehouden. Toen de agenten arriveerden vloog een groep van ongeveer 10 jongeren uit elkaar maar kon de Soester worden aangehouden. De jongen is ingesloten en wordt verhoord. De politie zet het onderzoek naar andere verdachten voort en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Mishandeling op eigen erf

SOEST Zondagavond omstreeks 18.45 uur is een 39-jarige man uit Soest mishandeld. De man is woonachtig op het 2de Heezerlaantje, waar hij zondagavond drie mannen zag lopen. Dit is op het eigen terrein van de man uit Soest. Toen hij de mannen vroeg wat zij op zijn terrein deden, werd hij geduwd en geschopt. Alle drie de mannen waren ongeveer tussen de 18 en 25 jaar oud. Zij lieten hun hond, een zwart/witte bordercollie, uit.

De eerste man, degene die de man mishandelde, is een Nederlandse man. Hij is ongeveer 2 meter lang. Hij heeft een smal postuur en blond haar. Hij droeg donkere kleding, met witte sportschoenen en een petje. Hij sprak met een gemaakt Marokkaans accent.

De tweede man heeft een lichtgetinte huidskleur. Hij is ongeveer 180 cm lang, met eveneens een smal postuur. Hij droeg ook donkere kleding met een petje.

De derde man heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 175 cm lang met een smal postuur, en droeg ook donkere kleding met een petje. Opvallend was dat hij een zwart/witte sjaal droeg.

De politie roept mensen op die iets gezien hebben, zich te melden. Zij kunnen dit doen bij de politie van district Eemland Noord, tel.nr.: 0900 8844.

Brand in woning

EEMNES Zondagochtend heeft er een brand gewoed aan de Jonneveen. Omstreeks 05.15 uur brak er brand uit in de garage van een woonhuis. Er vielen geen gewonden, maar er was wel sprake van veel rookontwikkeling. De politie onderzoekt de zaak op mogelijke brandstichting.