Dienstenbond CNV

Nieuws

19 januari 2009

Albert Heijn leeft cao niet na

Invoering all-in-uurloon tegen alle wetgeving en cao in.

Via leden is CNV Dienstenbond geïnformeerd over de invoering van een all-in-uurloon voor medewerkers. Daarmee overtreedt Albert Heijn willens en wetens de cao en wetgeving. Los van het feit dat het onbehoorlijk is om CNV Dienstenbond zelf niet in te lichten over een dergelijke eenzijdige cao-wijziging.

Albert Heijn is voornemens om in periode 2 medewerkers met een contract van 48 uur of minder per periode (korte parttimers; KPT-ers) collectief een contract te bieden waarin een aantal componenten verwerkt zitten in het uurloon; vakantiegeld, vakantie-uren, adv en de winstuitkering. Dat geldt voor alle medewerkers van AH-Company: Albert Heijn, Etos, Gall en Gall, CoffeeCompany en Albert.nl.

Het invoeren van een all-in-uurloon is onacceptabel omdat daarmee de zeggenschap van medewerkers over hun te werken uren (nog verder) ondermijnd wordt. Medewerkers hebben geen beschikking meer over vakantie-uren, ADV en PVT-uren.
Door het invoeren van een all-in-uurloon zal de druk om te komen werken op meer en inconveniënte uren groter worden. Ook het aantal afgesproken uren zal gaan fluctueren, waarmee werknemers in toenemende mate ingezet gaan worden op de tijden die de ondernemer uitkomt, maar niet op tijden die ook de medewerker uitkomt. De verhoudingen tussen werk en privé zullen steeds meer onder druk komen te staan en daarmee arbeidsverhoudingen.

De medewerker met een all-in-uurloon zal de lang-parttimers en de voltijders gaan verdringen als het gaat om werken op inconveniënte uren waar toeslagen tegenover staan. Juist deze medewerkers zijn van hun werk afhankelijk als het om inkomen gaat. Het werken op inconveniënte uren met toeslagen is daarop een welkome aanvulling als dat toch al verplicht is.

Vervolgens maakt AH-Company geen onderscheid in KPT-ers. 12% van de KPT-ers is ouder dan 21 jaar en heeft mogelijk wel behoefte aan betaalde vakantiedagen en een vakantie-uitkering in mei, zoals de cao voorschrijft. Deze groep medewerkers kan juist wel belang hebben bij de huidige situatie. In dat licht geeft AH-Company expliciet niet de mogelijkheid om een keuze te maken; iedereen met een contract van 48 uur of minder krijgt, of men wil of niet, in de plannen van AH een all-in-uurloon.

Met de invoering van een all-in-uurloon leeft Albert Heijn de VGL-cao niet na (maar ook de cao drogisterijen en de cao voor de slijterij wordt met voeten getreden!). Want, daarin staat beschreven hoe om te gaan met vakantiegeld en uren. Daar kan niet eenzijdig van afgeweken worden. Ook de wet bepaalt dat elke medewerker een minimum aantal vakantiedagen heeft en ook daar kan niet van afgeweken worden. Al eerder heeft een rechter een uitspraak gedaan over deze onderwerpen.

CNV Dienstenbond is uitermate boos over deze handelswijze. Omdat elke medewerker er (terecht) op aangesproken wordt als de cao niet nageleefd wordt. Albert Heijn verliest zo elk het recht van spreken, nu zij zelf bewust (!) de cao niet naleven.
Bovendien is het onbehoorlijk dat CNV Dienstenbond niet in een eerder stadium betrokken is bij dit onderwerp. Dat is een schoffering van partijen. Wij spreken met regelmaat elkaar over allerlei onderwerpen, maar klaarblijkelijk niet hierover. Ook ten opzichte van de partijen van de VGL-cao is het onbehoorlijk. Ook daar zijn wij niet ingelicht over de eenzijdige aanpassing van de cao, terwijl AH één van de grootste partijen aan de onderhandelingstafel is. Het is schandalig dat CNV Dienstenbond via leden op de hoogte gehouden moet worden. Als Albert Heijn wijzigingen wil, kan zij dat via het cao-overleg inbrengen. Niet eenzijdig gewoon maar invoeren.

CNV Dienstenbond heeft Albert Heijn gevraagd om nog expliciet deze week de invoering van een all-in-uurloon stop te zetten. Doet Albert Heijn dat niet, dan zullen er o.a. juridische stappen ondernomen worden om naleving af te dwingen.

De arrogantie van Albert Heijn kent geen grenzen lijkt het wel. Zonder enige ruggespraak worden terugbetalingsregelingen uitgevoerd, pensioenregelingen verslechterd en nu is de volgende stap bereikt; de wet en cao wordt willens en wetens opzij gezet. Het moet niet gekker worden!
CNV Dienstenbond zit er als eerste bovenop, want dit gaat jou aan! Juist deze vakbond staat open voor vernieuwingen in de cao, maar dan wel op basis van afspraken, niet éénzijdig. Maak je collega lid, ook dit onderwerp gaat iedereen aan.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl