Stadsdeel Zeeburg

Diamanten bruiloft echtpaar Van Duijvenbode

19 januari 2009
Stadsdeelwethouder Nico Papineau Salm feliciteerde op 15 januari de heer en mevrouw Van Duijvenbode met hun 60-jarig huwelijk.

Foto: Papineau Salm feliciteert het diamanten bruidspaar Van Duivenbode

De koffie en een lekker stuk taart stonden al klaar voor het bezoek van de stadsdeelwethouder. Vanaf 1997 woont het echtpaar op de elfde verdieping van het Flevohuis in de Indische Buurt, met een prachtig uitzicht over het stadsdeel. Meneer en mevrouw Van Duijvenbode zijn 81 en 82 jaar oud en inmiddels al betovergrootouders! Ze hebben samen negen kinderen grootgebracht. Een zoon is helaas al overleden.

Mevrouw Van Duijvenbode weet nog goed hoe zij elkaar ontmoetten: "Joop woonde boven mij in de Vrolikstraat. Mijn zus en ik lagen vaak op het balkon in een hangmat. Op een dag gooide hij voor de grap een bak met water naar beneden. Bleek dat niet wij daar lagen, maar mijn moeder. Toen mijn moeder hem naar beneden riep en ik hem zag was ik gelijk verkocht."

Vanaf 1997 woont het echtpaar op de elfde verdieping van het Flevohuis in de Indische Buurt, met een prachtig uitzicht over het stadsdeel. De huishouding doen ze helemaal zelfstandig. Boodschappen doen ze dan ook gewoon in de buurt met de auto. "De Indische Buurt vinden wij gezellig," vertelt het echtpaar. "Soms krijgen we een bak met fruit van de Marokkaanse groenteboer. Voor de vitamientjes, zegt hij dan. Dat doe je als je in een volkswijk woont, dan help je elkaar een beetje."

Het echtpaar heeft het nog heel gezellig samen. Vaak leggen ze een kaartje, of doen een bordspel. Na 60 jaar is het nog altijd koek en ei. Mevrouw Van Duijvenbode vertelt: "Ach, af en toe gaan we op de vuist, maar dat hoort er bij, hé ouwe?!" Samen met de hele familie vieren zij het jubileum bij een zoon thuis. Wat ze precies gaan doen is nog een verrassing.

Wij wensen het echtpaar nog vele gezonde jaren toe samen!