Bol.com sluit overeenkomst met muziektijdschrift OOR en Jazz Magazine

19/01/2009 12:15

Creative Venue BV

Bol.com sluit overeenkomst met muziektijdschriften OOR en Jazz Magazine

Nieuwegein - Mediawinkel bol.com heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met twee leidende muziekbladen in ons land: OOR en Jazz Magazine, beiden uitgaven van Argo Media Groep. De onderneming gaat informatie uit de digitale database van de Nederlandse Pop Encyclopedie van OOR koppelen aan de door haar aangeboden cd's en muziek-dvd's. Klanten krijgen zo nog meer informatie over deze muziekproducten.

De OOR Pop Encyclopedie is al dertig jaar een begrip voor echte muziekliefhebbers. Via bol.com kunnen klanten nu direct meer achtergrondinformatie van desbetreffende artiesten terugvinden. "Op deze manier willen we nog meer verdieping geven aan ons muziekassortiment, aldus Marco de Vries, Category Manager Entertainment van bol.com. "De informatie uit de database van OOR biedt onder meer achtergrondinformatie over de artiesten én de volledige discografie. Deze voor onze klanten relevante informatie helpt hen sneller de juiste keuze te maken uit ons enorme aanbod, en steeds weer nieuwe, goede muziek te ontdekken."

Zowel bol.com als OOR en Jazz Magazine verwachten met deze samenwerking met name hun bereik en positionering in het muziek- en bladenlandschap sterk te vergroten. Paul Evers, uitgever van Argo Media Groep: "We vullen elkaar uitstekend aan, wij met deskundige en betrouwbare content en verdieping en bol.com met enorm consumentenbereik, merkkracht en verkoopmodules".

De contentondersteuning op de website van bol.com wordt de komende weken uitgerold. Naar verwachting is de volledige uitrol van de digitale OOR database aan het einde van dit kwartaal afgerond. De samenwerking zal zich in de naaste toekomst niet alleen tot content en marketing beperken: ook nieuwe cd-projecten, bijvoorbeeld het OOR elftal en 50 jaar Motown, en live-evenementen worden niet uitgesloten.