RDW

januari 2009

RDW breidt online voertuiginformatie uit


Zoetermeer, 19 januari 2009
Voertuigbezitters kunnen vanaf vandaag op internet informatie aanvragen over voertuigen die op hun naam staan. Op de site van de RDW (www.rdw.nl ) kunnen zij met DigiD inloggen en zo zien voor welke voertuigen zij aansprakelijk zijn. Van die voertuigen is dan informatie in te zien zoals technische gegevens, verzekering, bouwjaar, datum eerste afgifte kentekenbewijs en APK-geldigheid. Â
Bezoekers van de site www.rdw.nl krijgen via âdigitale dienstenâ, optie âmijn voertuigen bekijkenâ toegang tot de eigen voertuiginformatie. Omdat het gaat om persoonsgebonden informatie moeten zij inloggen met hun DigiD. De online voertuiginformatie op de RDW-site is ook via de site www.mijnoverheid.nl beschikbaar.

De nieuwe digitale dienst van de RDW is onderdeel van een breder RDW-programma om digitale media te gebruiken in de informatievoorziening aan het publiek. Dit past ook in de ontwikkeling van de e-overheid waarbij de RDW inzage levert in het basisregister van voertuigen. Door het gebruik van DigiD als persoonlijke verificatie wordt het mogelijk om in de toekomst steeds meer persoonlijke informatie online beschikbaar te stellen.