Gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen gaat van start met digitaal Stadspanel

Het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen heeft besloten om van start te gaan met het vormen van een digitaal Stadspanel. Deze actieve vorm van burgerparticipatie helpt het college en de raad om de meningen van inwoners van Enkhuizen te peilen en deze te betrekken bij besluitvorming. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research uit Hoorn.

Deze week ontvangt een groot aantal inwoners van de gemeente een brief waarin zij worden gevraagd deel te nemen aan het Stadspanel. De brieven worden verstuurd op basis van een GBA-steekproef , zodat het om een representatieve selectie gaat. Ook de inwoners die tijdens één van de publieksbijeenkomsten in het kader van het project Stadsvisie Enkhuizen 2030 hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in deelname aan het panel, ontvangen deze week een brief met ondere andere de inloggegevens.

De panelleden zullen vervolgens via internet regelmatig gaan deelnemen aan een meningspeiling over onderwerpen die van belang zijn voor het beleid van de gemeente. De eerste enquête gaat over de gemeentelijke dienstverlening en het project Stadsvisie Enkhuizen 2030. Na iedere peiling ontvangen de panelleden een samenvatting van de resultaten van I&O Research. De gemeente zal deze resultaten vervolgens ook publiceren op de gemeentelijke website.

Informatie: Wilt u deelnemen aan het stadspanel of heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, neemt u dan contact op met de afdeling communicatie via telefoonnummer 0228-360 100 of stuur een email naar stadhuis@enkhuizen.nl

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl