Gemeente Lingewaard


Op zaterdag 17 januari 2009 reikte burgemeester Harry de Vries van de gemeente Lingewaard aan de heer Wim Roelofs een Koninklijke Onderscheiding uit.

Graad onderscheiding : Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Aan de heer Wim Roelofs wordt door de gemeente Lingewaard per 1 januari 2009 eervol ontslag verleend (FLO - Functioneel Leeftijds Ontslag) uit de functie van postcommandant bij de post Huissen van de vrijwillige brandweer Lingewaard.
De heer Wim Roelofs is per 1 juli 1980 aangesteld als lid van het korps vrijwillige brandweer van de voormalige gemeente Huissen (na de herindeling in 2001 gemeente Lingewaard). Hij was al die jaren een betrouwbare kracht en vervulde naast de functie van brandwacht, bevelvoerder, postcommandant en officier van dienst. Ook is hij instructeur voor de brandweer geweest.

De heer Roelofs was in de periode 1992 tot 1999 bestuurslid van de stichting "Het Slingerbos" Huissen. Deze stichting heeft tot taak een lokaal park met kinderboerderij en speeltoestellen in Huissen genaamd het Slingerbos te onderhouden.

De heer Roelofs was in de periode 1989 tot 1997 voorzitter van de Scouting Huissen Zand. Deze scoutinggroep verkoopt elk jaar tijdens Oudjaar oliebollen voor een goed doel. Wim Roelofs verleende 25 jaar medewerking aan deze actie.

De heer Wim Roelofs is 11 jaar (1996 - 2007) lid geweest van de Raad van Elf van carnavalsvereniging
De Kraonige Zwaone Huissen. Tot op de dag van vandaag is hij bestuurslid van carnavalsvereniging De Kraonige Zwaone.

Vanaf 2002 begeleidt Wim Roelofs eens per jaar een groep bewoners van Zorgcentrum Sancta Maria Huissen tijdens een vakantieweek.

De heer Roelofs is sinds 2005 bestuurslid en penningmeester van de Roomskatholieke parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming te Huissen.

Conform de richtlijnen van het decoratiestelsel (wijziging per 1 mei 2005) kan een lid van de vrijwillige brandweer, die gedurende een aaneengesloten periode van twintig jaar of meer bij de vrijwillige brandweer diverse activiteiten heeft verricht, worden voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

De heer Wim Roelofs is ruim 28 jaar lid van het korps Huissen van de vrijwillige brandweer Lingewaard en heeft zijn diverse functies binnen het korps altijd op een zeer adequate wijze uitgevoerd. Hij is al die jaren een betrouwbare kracht.

Wim Roelofs