Gemeente Teylingen


Fusie peuterspeelzalen is een feit

19 januari 2009

PERSBERICHT 16 januari 2009 - De fusie van de drie gesubsidieerde peuterspeelzalen is een feit. Donderdag 15 januari is in het bestuurscentrum in Voorhout door wethouder Hollart en mevrouw Floor, de nieuwe voorzitter, het logo van de nieuwe Stichting Peuterspeelzaalwerk onthuld. De stichting gaat verder onder de naam De Drie Kernen. De peuterspeelzalen houden ieder hun eigen naam. Peuters blijven dus gewoon naar de Peuterkorf, Dribbel/Kiekeboe, de Woezel of Olleke Bolleke gaan.

Kwaliteit belangrijk

De gemeente vindt het belangrijk dat er voldoende peuterspeelzalen van goede kwaliteit in heel Teylingen zijn. Goede peuterspeelzalen bieden ontwikkelingskansen voor peuters. Bij alle peuterspeelzalen in Teylingen is dan ook het taalprogramma Peuterpraat geïmplementeerd. Dat programma moet ervoor zorgen dat verschillen bij de start aan de basisschool zijn verkleind of verdwenen. Door de fusie is de kwantiteit en kwaliteit van het peuterspeelzalen in Teylingen gewaarborgd.

Vooraf

Ongeveer anderhalf jaar geleden vond het eerste overleg tussen de drie stichtingen plaats. Stap voor stap zijn de verschillende acties uitgezet en afspraken gemaakt met als doel een fusie van de drie stichtingen. Het proces heeft veel tijd gekost, maar de fusie is dan ook zorgvuldig tot stand gebracht.

Na de fusie

Onder andere door de vrijwillige inzet van de stuurgroep, die bestond uit bestuursleden van iedere stichting, kon op 2 januari 2009 de fusieakte bij de notaris passeren. De fusie is een mooi eindpunt van een proces, maar tegelijk ook een begin van iets nieuws. Het peuterspeelzaalwerk is nog steeds erg in beweging gezien de door de rijksoverheid verwachte samenwerking met kinderopvang. De nieuwe stichting heeft dan ook de taak om het peuterspeelzaalwerk ook de komende jaren met de tijd te laten meegroeien.

2009-01-16 Stuurgroepleden fusie

Voorleeshulp