Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 04 - 2009

BOUW- EN SLOOPAANVRAGEN


* De sloop van een 150 KV electra-ontvangststation aan de Ploegstraat 4;

* Het verwijderen van asbest in de bergingen aan de Kon.Julianaweg 139 t/m 145;

* De sloop van een asbesthoudende middenspanningsverdeelinstallatie aan de Veenpluis 6;

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Rogvelden 14;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Bosheuvel 35;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Populier 19;
* De bouw van een carport aan de Berk 3;

* De bouw van een carport aan de Berk 5;

* De herbouw van de berging aan de Schansweg 5.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffing m.t.v. artikel 3.23, lid 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:

* Het plaatsen van twee luchtbehandelingskasten op het dak van het pand, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 5008, gelegen aan de Nazarethstraat 173;

* Het plaatsen van een erfafscheiding op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3741, gelegen aan de Dennenhei 37;

* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, H, nummer 989, gelegen aan de Rembrandtlaan 24;

* Het intern verbouwen van het bedrijfsgebouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie G, nummer 1322, gelegen aan de Bosseweg 1 (reguliere bouwvergunning 1e fase). De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening. Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure ontheffing.

Procedure ontheffing
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit en de conceptbouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 21 januari 2009 t/m 3 maart 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 3 maart 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* De bouw van een berging aan de Bijenhei 12;
* De bouw van een veranda aan het Krijgertje 57;
* De sloop van een asbesthoudende vloer aan de Veenpluis 6;
* De sloop van een berging aan de Vogelkers 35;
* De sloop van een schutting bij de woning aan de Mr. C. Goselingstraat 86.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure bezwaar.

Procedure bezwaar
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunningen met ontheffing

* De bouw van een carport aan de Duinhei 2. Het betreffende besluit ligt met ingang van 21 januari 2009 ter inzage.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure beroep.

Verleende ontheffing o.g.v. artikel 3.22 WRO/rtikel 17 WRO
* Het gebruik van een deel van het perceel behorende bij de tijdelijke onderwijshuisvesting aan de Paardenhei 7, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K 2412, als buitenruimte (speelplaats).

* Het verlengen van de termijn als bedoeld in artikel 17 WRO juncto artikel 45 lid 1 WW zoals toegepast bij het verlenen van de bouwvergunning d.d. 4 mei 2006 voor het oprichten van een tijdelijke onderwijshuisvesting (met een instandhoudingstermijn van 30 maanden) t/m mei 2011. De betreffende besluiten liggen met ingang van 21 januari 2009 ter inzage.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure beroep.

Procedure beroep
Tot 6 weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd en hiervoor een vrijstelling /ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk was, kan door belanghebbenden -die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp vrijstelling/ontheffingsbesluit dan wel ontwerp vergunning naar voren hebben gebracht- schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van:
* 6 sierkersen, 5 populieren en 2 manussen in Populier;
* 12 Acacia's en 1 haagbeuk in Acacia;

* 11 prunussen in Vlasbekje

* 29 Prunussen in de Weegbree

De reden voor de kapvergunningen is dat de gemeente Best voornemens is de bomen te vervangen door nieuwe bomen.

De verzenddatum van de verleende vergunningen is 19 januari 2009.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 0499-360 370. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Meldingen op grond van het activiteitenbesluit
Ter informatie delen wij mede dat van de volgende bedrijven meldingen zijn ingekomen omdat zij zich gaan vestigen, wijzigingen gaan doorvoeren of omdat zij niet eerder een melding hebben ingediend:
* Black Magic, onderhoud van autoklassiekers gelegen aan Industrieweg 124 te Best.