Stadsdeel Zeeburg

Borrel Pink1019

19 januari 2009
Stadsdeelwethouder Fatima Elatik stak op 15 januari 2009 op een druk bezochte nieuwsjaarsborrel van PINK1019 de homo's, lesbo's en bi's van Zeeburg een hart onder de riem.

PINK1019 is een bewonersinitiatief voor en door lesbische, homo- en biseksuele bewoners van postcodegebied 1019 in Amsterdam. Fatima Elatik sprak op de drukke nieuwjaarsbijeenkomst bemoedigende woorden aan alle bezoekers van deze bijeenkomst. Zij riep op: "Mensen, laat je zien en wees niet bang. Het kan toch niet zo zijn dat je als homoseksueel paar niet meer hand in hand kan lopen." Zij vertelde dat het stadsdeel de komende periode activiteiten gaat ondernemen om de afnemende tolerantie een halt toe te keren. "We leven in een vrij land, waarin alle rechten en plichten van individuen goed gewaarborgd zijn. Als de tolerantie naar mensen toe die een 'andere' huidskleur, religie of seksuele geaardheid hebben afneemt, moeten we snel ingrijpen. Dat kan niet vroeg genoeg, daarom beginnen we op de basisscholen."

Foto: Pink1019

Zij vertelde hoe trots zij is op dit land. "Dit is het land waarin ik met mijn etnische en religieuze achtergrond de mooiste taak heb die er bestaat: het dienen van mensen. Dat is waarom ik nu ook de strijd aanga om diezelfde vrijheid en ruimte voor een íeder te claimen. We mogen in dit land zijn wie zijn, denken wat we willen en dat moet vooral zo blijven. Kennis maken met elkaar, het gesprek aangaan met elkaar zorgt ervoor dat het gezegde 'onbekend maakt onbemind' langzaam verandert in 'bekend maakt bemind'."

Aanbevelingen

De bewoners van postcodegebied 1019 gaven aan de stadsdeelwethouder suggesties voor verbetering van het leefklimaat voor homoseksuelen. Eén van de aanbevelingen was: stadsdeel Zeeburg moet zich systematisch van haar multiculturele én roze kant in haar communicatie laten zien. Fatima zegde toe deze aanbeveling mee te nemen naar het stadsdeel.

Dolly Bellefleur

Naast alle inhoud was er natuurlijk ook amusement. Niemand minder dan Dolly Bellefleur kwam weer eens buurten in ons stadsdeel. Zij treedt graag op in stadsdeel Zeeburg, dat zij voor de gelegenheid stadsdeel Gayburg noemde. Zij bracht een aantal nummers ten gehore.

PINK1019

PINK1019 is geen vereniging, je kunt geen lid worden en je bent tot niets verplicht. PINK1019 is een bewonersinitiatief en organiseert borrels en bijeenkomsten. Ze vragen geen entree, maar zetten een pot neer waarin je een bijdrage kunt doen, als je wilt en als je het initiatief leuk vindt. Kijk voor meer informatie op www.pink1019.nl.

Er is inmiddels ook een Pink1094 (Indische Buurt) in de maak. Kijk hiervoor op www.pink1094.nl.