Politie Zuid-Holland-Zuid

090119 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 19-01-2009

POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN BEROVING

DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van de beroving die op vrijdagmiddag 16 januari omstreeks 14.00 uur plaatshad bij een kledingwinkel aan de Spuiweg. Een 46-jarige man uit Dordrecht stal vanaf een kledingrek voor de winkel een jas en rende weg. De winkeleigenaresse ging er achteraan maar werd door de dief bedreigd met een mes. De inmiddels gealarmeerde politie wist de verdachte in de kraag te vatten in de J.J.A. Goeverneurstraat. Naast de gestolen jas en het mes waarmeer hij dreigde, trof de politie ook acht nieuwe pantalons bij hem aan, vermoedelijk ook gestolen. De verdachte heeft de diefstal bekend. Hij wordt vandaag maandag 19 januari - voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Klanten, voorbijgangers en/of medewerkers van naastgelegen winkels die getuige zijn geweest van de beroving en/of de gedupeerde winkeleigenaresse hebben gewaarschuwd voor het feit dat de verdachte een mes op zak had, worden verzocht dit te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief)

POOL DOOR HET LINT

DORDRECHT Een 45-jarige Pool is in de nacht van zondag op maandag 19 januari aangehouden voor het bedreigen en mishandelen van een aantal huisgenoten aan de Binnen Walevest. De politie was in diezelfde nacht al een keer aan de deur geweest voor geluidsoverlast. Na vijf minuten kon de politie echter weer terug nadat de verdachte zijn huisgenoten te lijf was gegaan en bedreigingen had geuit. De man werd hierop aangehouden en ingesloten.

POLITIE HOUDT VIERTAL AAN VOOR BEZIT INBREKERSWERKTUIG

DORDRECHT De politie zag in de nacht van zondag op maandag 19 januari een personenauto rijden op de M Harpertsz Trompweg. Gezien het tijdstip, 03.00 uur, en het feit dat er vier personen in de auto zaten werd besloten de auto te controleren. Alle inzittenden waren afkomstig uit Rotterdam en in de leeftijd van 18 en 19 jaar oud. In de auto trof de politie een aantal inbrekerswerktuigen aan als handschoenen, bivakmutsen en gereedschap. Besloten werd de mannen aan te houden voor het bezit van inbrekerswerktuig. Allen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

INBREKERSGILDE ACTIEF IN HENDRIK-IDO-AMBACHT

HENDRIK-IDO-AMBACHT Het inbrekersgilde is het afgelopen weekend op zes plaatsen actief geweest in Hendrik-Ido-Ambacht. In de Pruylenborg , twee keer op de Dadelgaarde, de Bekestein, de Amandelgaarde en de Silverkamp werd ingebroken. Door middel van gaatjes boren in kozijnen en achterdeuren konden de daders de deuren open maken waarna men in de woning kon komen. Laptops, Nintendos en geld was over het algemeen de buit waarna de daders er weer vandoor gingen. Opvallend was dat de inbraken allen plaats vonden in de nachtelijke uren. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld in de omgeving van de bezochte woningen. De Unit Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld naar mogelijk achtergebleven sporen. De politie vraagt burgers om alert te zijn op voertuigen of personen die niet in de omgeving thuishoren. U kunt de politie bellen op 0900-8844 of via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem.