Shortlist Managementboek van het Jaar

19/01/2009 14:17

MainPress

Shortlist Managementboek van het Jaar

SCHIEDAM, 19 januari 2009 - De jury van het Managementboek van het Jaar heeft bekendgemaakt welke zes boeken voor 2009 genomineerd zijn voor deze prestigieuze titel. Op 10 maart 2009 wordt de prijs uitgereikt tijdens het zesde Managementboekengala in De Rode Hoed te Amsterdam. De verkiezing is een initiatief van online boekhandel Managementboek.nl

Management is een vakgebied dat zich in grote belangstelling kan verheugen, dat blijkt wel uit het feit dat in 2008 het aantal oorspronkelijk Nederlandstalige managementboeken wederom is toegenomen. Kon de jury vorig jaar nog kiezen uit 100 titels, dit jaar was dit aantal met 25% gegroeid. Uit deze 125 titels stelde de jury een longlist samen, waaruit ze uiteindelijk de volgende zes titels selecteerden voor de shortlist:


- Veranderdiagnose (Rob van Es, Kluwer)


- Leiders van vandaag - lessen voor morgen (Wouter Hart, Harry Sonnenschein, Kluwer)


- SUMMIT (Buck Jüch, Business Contact)


- Gepast en ongepast geld (Hans Ludo van Mierlo, Scriptum)


- De prooi (Jeroen Smit, Prometheus)


- Van unitmanagement naar multidimensionale organisaties (Hans Strikwerda, Van Gorcum)

www.managementboekvanhetjaar.nl/shortlist

Het belangrijkste thema afgelopen jaar was uiteraard de financiële crisis, wat op de shortlist tot uitdrukking komt in de keuze voor 'De prooi' en 'Gepast en ongepast geld'. Maar de jury heeft niet alleen oog voor de actualiteit. Met 'Leiders van vandaag - lessen voor morgen' en SUMMIT' laat zij zien dat het aloude thema leiderschap nog niet aan belang heeft ingeboet. En ook meer wetenschappelijke titels als 'Van unitmanagement naar multidimensionale organisaties' en 'Veranderdiagnose' zijn door de jury niet vergeten. De keuze voor deze shortlist geeft een goed beeld van het afgelopen managementboekenjaar.

Managementboek van het Jaar

In de afgelopen zes edities is het belang van het Managementboek van het Jaar steeds toegenomen, binnen het vakgebied is het anno 2009 een gewilde prijs. Winnaars uit het verleden zijn onder meer Joep Schrijvers met 'Hoe word ik een rat?' en Jeroen Smit met 'Het drama Ahold'. Vorig jaar werd 'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!' van Mathieu Weggeman bekroond. Het is daarna niet meer uit de toplijsten verdwenen.

Het Managementboekengala

De bekendmaking van Het Managementboek van het Jaar vindt plaats op 10 maart 2009. De jury maakt haar keuze bekend tijdens het feestelijke Managementboekengala in De Rode Hoed, dat dit jaar alweer voor de zesde keer wordt gehouden. De afgelopen jaren was het Managementboekengala met meer dan 300 aanwezigen een groot succes.

De jury

De jury bestaat dit jaar uit:


- Juryvoorzitter Peter de Roode (zelfstandig adviseur en trainer, recensent voor Manager & Literatuur, auteur)


- Liesbeth Halbertsma (zelfstandig adviseur)


- Hans van der Loo (zelfstandig adviseur, recensent voor Manager & Literatuur, auteur)


- Ron Plattel (directeur van Plattel en Partners, auteur en hoofdredacteur Praktijkgidsen voor Manager en Ondernemer)


- Remko van der Honing (inkoopmanager, recensent voor Manager & Literatuur, auteur)

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.managementboekvanhetjaar.nl