Gemeente Dirksland


Baggerwerkzaamheden kerkgracht Dirksland uitgesteld tot half februari

Het gemeentebestuur heeft besloten de werkzaamheden rond de kerkgracht uit te stellen tot half februari 2009. De kerkgracht rond de N.H. Kerk van Dirksland zou in week 2 worden gebaggerd.

Hierover zijn de omwonenden schriftelijk op de hoogte gebracht door de buitendienst van de gemeente Dirksland. Naar aanleiding hiervan hebben bewoners contact gezocht met de gemeente. In hun reactie gaven zij aan zich zorgen te maken om de schilpadden, die momenteel winterslaap houden in de kerkgracht.

In verband met de vorst heeft het Waterschap de baggerwerkzaamheden al een week uitgesteld. De gemeente heeft het Waterschap nu verzocht de werkzaamheden te starten half februari. De bagger moet uiterlijk op 1 maart aangeleverd zijn bij het opslagdepot. Wanneer de bagger op een latere datum wordt aangeleverd zal het Waterschap meerkosten doorberekenen. Het college van de gemeente Dirksland heeft besloten de werkzaamheden niet verder op te schuiven.

Helaas zullen de schildpadden ook in februari nog niet wakker zijn. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Tijdens de werkzaamheden wordt al het mogelijke gedaan om de schildpadden in veiligheid te brengen.

Er bestaat geen wetgeving op basis waarvan de werkzaamheden langer uitgesteld moeten worden. Schildpadden zijn geen beschermde inheemse dieren, zoals bedoeld in de Flora- en Faunawet.