Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Belgie

dienst voor preventie en bescherming op het werk - dienstjaar 2008

Jaarverslag van de Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk
- dienstjaar 2008

Opdat de werkgever en het comité voor preventie en bescherming op het werk een goed overzicht zouden hebben van de werking van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk is er in de regelgeving opgenomen dat deze dienst uiterlijk tegen 31 maart een jaarverslag opmaakt van de activiteiten van het voorbije werkjaar.

Sinds jaren stelt de Algemene Directie Toezicht op het Welzijn op het Werk hiervoor een model ter beschikking op deze website en dit is ook dit jaar het geval. In functie van de samenstelling van de preventiedienst dient men een ander model te gebruiken, maar dit staat uitvoerig uitgelegd in de verklarende nota.

Het staat uiteraard de preventiedienst vrij om nog bijkomende informatie over haar werking ter beschikking te stellen van de werkgever en het comité, maar dit dient wel te worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement betreffende de werking van het comité.

De werkgever dient het ingevulde model van jaarverslag, ondertekend door hemzelf en door het hoofd van de preventiedienst, over te maken vóór 1 april 2009 aan die inspectiedienst(en) die bevoegd is voor zijn exploitatiezetel(s). Deze ingevulde modellen mogen elektronisch worden overgemaakt via de elektronische postadressen van de verschillende diensten. Ook dan dient het jaarverslag eerst gevalideerd te worden door de werkgever.

De modellen, de verklarende nota en bijkomende inlichtingen over het jaarverslag zijn bereikbaar via de module 'Procedures en formulieren': Jaarverslag van de Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk - dienstjaar 2008.

Adressen van de inspectiediensten waarnaar het ingevulde model moet worden verstuurd:

* voor de niet Seveso-bedrijven: Externe directies Toezicht op het Welzijn op het WerkÂ

* voor de Seveso-bedrijven: Afdeling van het toezicht op de chemische risico's.Â

Â

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg -