Gemeente Moerdijk


Moerdijk verstrekt eerste Starterslening

Loco-burgemeester Marjolein de Wit heeft vandaag in het gemeentehuis, namens de gemeente Moerdijk, de eerste VROM-Starterslening verstrekt aan de heer Rob den Hollander uit Klundert.

De VROM-Starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervings-kosten van een woning en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In de gemeente Moerdijk mag het bedrag van de verwervingskosten (aankoop- en bijkomende kosten samen) maximaal 225.000,-- bedragen.

De Startersregeling is een speciale lening die de eerste drie jaar aflossings-vrij en renteloos is. Groeit het inkomen na verloop van tijd, dan gaat het betalen van rente en aflossing hiermee in de pas lopen. De hoogte van de VROM-Starterslening bedraagt maximaal 20% van de verwervingskosten met een minimum van 10.000,-- en een maximum van 40.000,--.

De VROM-Startersleningen zijn bedoeld voor meerderjarige inwoners die minimaal 1 jaar woonachtig zijn binnen de gemeente, niet ouder zijn dan 35 jaar, nog niet beschikken over zelfstandige woonruimte en daar ook nog niet over hebben beschikt.

Ook meerderjarige inwoners van de gemeente Moerdijk tot 45 jaar die al meer dan één jaar zelfstandig een sociale huurwoning bewonen, kunnen meedoen met de regeling. De huurwoning moet dan wel vrijkomen voor de huurwoningmarkt.

Tenslotte richt de gemeente zich met deze regeling tot studerende personen tot 35 jaar, die binnen drie jaar na afronding van de studie zich opnieuw willen vestigen in de gemeente.

De heer Den Hollander is de eerste Starter die in de gemeente Moerdijk gebruik maakt van de VROM-Starterslening. Met de VROM-Starterslening wordt hij in staat gesteld zijn eerste woning te kopen.