Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 19-01-2009

Slachtoffer van aanrijding overlijdt aan verwonding

TILBURG: Een 71-jarige man uit Tilburg is overleden aan de
verwondingen die hij opliep bij een aanrijding. Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag 17 januari om 14.50 uur op de kruising van de
Turhoutsebaan met de Tijvoortsebaan.

Het 71-jarige slachtoffer reed rond samen met zijn evenoude echtgenote in een personenauto over de Turnhoutsebaan in Goirle. Vanuit een zijweg (Tijvoortsebaan) naderde een 34-jarige Tilburger in zijn terreinwagen. Vermoedelijk verleende hij geen voorrang aan het passerende echtpaar.
Er ontstond een aanrijding waarbij de auto van het slachtoffer in de flank werd aangereden.
Het echtpaar uit Tilburg kwam daarbij bekneld te zitten in het autowrak. Zij zijn door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd. Dat gebeurde onder leiding van het ambulancepersoneel.
Beide slachtoffers zijn daarna naar het ziekenhuis overgebracht. De veroorzaker raakte niet gewond maar was wel emotioneel aangeslagen door de gebeurtenissen.
In de nacht van zaterdag 17 januari op zondag 18 januari overleed de 71-jarige man uit Tilburg aan de gevolgen van de inwendige
verwondingen die hij had opgelopen bij het ongeval.
Het exacte letsel van de 71-jarige vrouw van het slachtoffer is niet bekend bij de politie.
Voor zowel de veroorzaker van het ongeval, als de nabestaande van het overleden slachtoffer is slachtofferhulp ingeschakeld.

Gewapende overval op cafetaria

TILBURG: Op zondagavond 18 januari werd in Tilburg een cafetaria overvallen. Het delict vond plaats rond 23.30 uur aan de
Wandelboslaan. Er raakte niemand gewond. Twee nog onbekende mannen kwamen tegen sluitingstijd de horecagelegenheid binnen. Er waren op dat alleen nog twee personeelsleden (36 en 40 jaar) aanwezig.
De nog onbekende daders dreigden met een vuurwapen en eisten geld. De overvallers gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag. Hun vluchtrichting is onbekend.
De gewaarschuwde politieagenten hebben meteen de directe omgeving afgezocht naar de voortvluchtige daders. De beide slachtoffers zijn opgevangen, waarna van hen verklaringen zijn opgenomen en Bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld. De technische recherche verrichtte een sporenonderzoek op de plaats van het delict. Daarnaast wordt er ook een buurtonderzoek ingesteld.

Politie pakt Tilburgers op na huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in een woning een 23-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 20-jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is ingesloten.

Op 03 december jl. kreeg het echtpaar een woordenwisseling in de woning. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de man zijn vrouw trapte en sloeg. Onderzoek wees uit dat het slachtoffer stelselmatig door de verdachte mishandeld is.

TILBURG - Vanmorgen rond 03.00 uur heeft de politie in een woning in de wijk 't Zand een 34-jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde feit. Zijn 31-jarige vrouw liep tijdens de mishandeling een zwelling op aan haar hoofd. De verdacht is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer en de verdachte kregen in de woning een
woordenwisseling. De man die onder invloed van alcohol verkeerde sloeg daarbij zijn vrouw tegen het hoofd. Eén van de kinderen die gewekt werd door het lawaai nam poolshoogte. Tijdens een interventiepoging duwde de verdachte de jongen tegen de muur waardoor hij een schaafwond opliep.

TILBURG - Tegen 01.00 uur heeft de politie in een woning een 40-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. De man kreeg met zijn 36-jarige vrouw in de woning een woordenwisseling. Dit mondde uit in een conflict waarbij hij haar in het gezicht sloeg. Een blauw oog was het gevolg.

Politie houdt minderjarige aan voor belediging

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 20.45 uur in de Sacharias Jansenstraat een 13-jarig Tilburgs meisje aangehouden voor belediging. Tijdens een ingesteld onderzoek door de politie naar de daders van een vernieling spraken agenten het meisje als mogelijke getuige aan. Direct na het aanspreken schold ze de agenten uit. Na haar
gewaarschuwd te hebben bleef ze schelden. Hierop besloten de agenten haar aan te houden. Tijdens het verzet wat ontstond lukte het de verdachte één van de agenten in het gezicht te spugen. Op het bureau verklaarde ze dat ze geleerd had een hekel te hebben aan de politie.

Politie controleert op alcohol en snelheid

TILBURG - Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben gisteren op verschillende locaties een snelheidscontrole uitgevoerd. Tijdens de controle werden ook indicatieve blaastesten afgenomen. De agenten controleerden het verkeer onder andere op de Kempenbaan en de Hart van Brabantlaan. In totaal ontvingen 9 bestuurders een bekeuring voor het overtreden van de maximale snelheid. Daarbij werd ook een rijbewijs ingevorderd. Het merendeel van deze bestuurders waren niet in
Nederland woonachtig en konden direct de geldboete aan de agenten afrekenen.

Vier van de vijf automobilisten houdt zich aan de snelheid

TILBURG - Tijdens een snelheidcontrole, uitgevoerd door een medewerker van het verkeershandhavingsteam bleek dat vier van de vijf bestuurders zich hield aan de geldende maximale snelheid. Tussen 16.00 uur en 17.30 uur werd gistermiddag het verkeer gecontroleerd op de Ringbaan Noord. Van de 560 passanten die het controlepunt passeerden bleken er 113 te hard gereden te hebben. Deze bestuurders ontvangen een proces verbaal.

Tilburger berooft van portemonnee

TILBURG - De politie onderzoekt een beroving die gisteravond plaats vond in de Sint Josephstraat. Het slachtoffer, een 51-jarige Tilburger deed daarvan aangifte.

De man liep gisteravond rond 23.30 uur vanaf de korte Heuvel de Sint Josephstraat in. Hij passeerde een onbekende man die op dat moment aan de overzijde van de weg liep. Plotseling voelde het slachtoffer dat iemand hem van achteren benaderde en een arm om zijn nek legde. Gelijktijdig voelde het slachtoffer dat er een scherp voorwerp tegen zijn keel geplaatst werd. De Tilburger overhandigde uit angst zijn portemonnee waarop de dader weg liep in de richting van het centrum.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 19-01-2009 14:49 | © Regio Midden en West Brabant |