Ministerie van Buitenlandse Zaken

Lezing over architectuur in de Golf regio

19 jan 2009 | Gedurfde architectonische bouwprojecten, de vestiging van een dependance van het Franse Louvre, een opvallend gediversifieerde economie naast de immense olie- en gasinkomsten. Het zijn allemaal voorbeelden van opmerkelijke ontwikkelingen die de afgelopen jaren spelen in de Verenigde Arabische Emiraten.

In zijn lezing `The end of the `¥EUR$ regime', de nieuwe rol van de golfregio in cultuur, economie en politiek' zal Reinier de Graaf ingaan op de kansen en uitdagingen die de Golf-regio biedt op het snijpunt van stedenbouwkundige activiteiten en politieke, culturele en sociale ontwikkelingen.

Reinier de Graaf (1964) studeerde als architect af aan de Technische Universiteit Delft en behaalde daarnaast zijn mastertitel aan het Berlage Instituut. Sinds 1996 is De Graaf verbonden aan het door Rem Koolhaas opgerichte Office for Metropolitan Architecture (OMA).

In 2002 werd De Graaf directeur van AMO, een ontwerp- en onderzoeksstudio opgericht door Koolhaas, die fungeert als denktank en tegenhanger van OMA. Momenteel is De Graaf onder meer verantwoordelijk voor de door OMA-AMO geïnitieerde bouw- en masterplanprojecten in de Golf-regio.

De lezing wordt georganiseerd door de directie Noord-Afrika en Midden-Oosten van het ministerie van Buitenlandse Zaken in het kader van een reeks lezingen en debatten.

Datum: woensdag 28 januari
Locatie: Aula van de Universiteit van Amsterdam (Oude Lutherse Kerk), Singel 411 (hoek Spui) in Amsterdam
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur (zaal open 19.30 uur), met aansluitend een borrel
Toegang: gratis
Voertaal: Engels

Aanmelden is verplicht en kan vóór 27 januari via dam@minbuza.nl onder vermelding van `lezing 28 januari'

Meer informatie over deze lezingencyclus op www.minbuza.nl/lezingen
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl