Politie Noord-Holland-Noord

Aanrijding met letsel

Alkmaar, 19-01-2009 o Op maandagmorgen 19 januari 2009 omstreeks 11.45 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Schagerweg (N245) en de Laan van Tata in Alkmaar waarbij drie personen gewond raakten. Een politieauto, bestuurd door een 24-jarige politieagente en met een 42-jarige politieman als passagier, reden over de N245 vanuit Schagen in de richting Alkmaar. Zij waren op weg naar een spoedmelding en voerden zwaailicht en sirene. Bij de kruising met de Laan van Tata, negeerde de bestuurster het rode verkeerslicht en reed de kruising op.

Vanuit de andere richting naderden autos die linksaf wilden slaan de Laan van Tata op. Als eerste kwam een bestelbus die vermoedelijk de politieauto niet had gezien of gehoord. Doordat de bestuurster van de politieauto afremde, kon zij nog juist de bestelbus ontwijken. Dit was echter niet het geval bij een personenauto, die achter de bestelbus reed.

Er ontstond een aanrijding waarbij beide inzittenden van de politieauto en de bestuurster van de personenauto gewond raakten. Beide politiemensen werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De agente bleek slechts lichte verwondingen te hebben opgelopen. Haar collega is ter observatie opgenomen. De bestuurster van de personen (gegevens nog niet bekend) werd met mogelijk een gebroken heup overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.