Martijn van Gastel 'Pech-held' van Dakar 2009

19/01/2009 15:27

Bovag

Dakar-deelnemer Martijn van Gastel heeft in Buenos Aires, bij de finish van Dakar 2009, uit handen van RTL-presentator Allard Kalff de 'BOVAG Pech-held 2009'-trofee ontvangen. BOVAG kent Van Gastel deze titel toe, omdat hij tijdens de rally meerdere malen andere deelnemers honderden kilometers naar de finish heeft gesleept.

De Brabantse quad-rijder Martijn van Gastel debuteerde dit jaar in de Dakar-rally en eindigde als elfde in het eindklassement voor de quads. Deze prestatie is des te groter omdat Van Gastel gedurende de loodzware rally keer op keer andere deelnemers te hulp schoot bij pech onderweg. Van Gastel is de eerste Nederlandse quadrijder die Dakar uitrijdt.

Al in de eerste etappe voorkwam Van Gastel dat zijn landgenoot Alex Brusselers uitviel met technische problemen. Brusselers werd met zijn quad 350 kilometer lang op sleeptouw genomen door de sympathieke Brabander en kon zo de rally vervolgen. Enkele dagen later trad Van Gastel wederom onbaatzuchtig op en koppelde hij de sleepkabel aan de motor van Alex van den Broek. Verder hielp hij twee keer een Italiaanse coureur naar de eindstreep. Met de instelling van een echte pechhulpverlener is Van Gastel volgens BOVAG dé grote winnaar van Dakar 2009.





http://www.bovag.nl




BOVAG