Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden Politie neemt negen rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend negen rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Twee hiervan waren betrokken bij een ongeval. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Lisse hield de politie zondag 18 januari rond 00.15 uur op de Westelijke Randweg een 36 jarige automobilist uit Lisse aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 1115 ug/l.. Het was niet de eerste keer voor de man dat hij met drank op achter het stuur was betrapt. In 2008 werd bij hem 280 ug/l. gemeten. Iets later, rond 00.40 uur hield de politie op dezelfde weg een 20 jarige automobilist uit Sassenheim aan. Deze beginnend bestuurder kwam bij zijn ademanalyse uit op 535 ug/l..

In Noordwijkerhout hield de politie zaterdag 17 januari rond 01.05 uur op de Langelaan een 19 jarige automobilist uit Noordwijk aan. De uitslag van de ademanalyse voor deze beginnend bestuurder was 440 ug/l..

In Noordwijk hield de politie zaterdag 17 januari rond 00.20 uur op de Van Berckelweg een 56 jarige automobiliste uit Oegstgeest aan. Zij kwam bij haar ademanalyse tot 590 ug/l.. Kort daarom, rond 03.55 uur werd op de Langevelderlaan een 20 jarige automobiliste uit Noordwijk aangehouden. De uitslag van de ademanalyse van deze beginnend bestuurder was 360 ug/l..

In Rijnsburg werd zondag 18 januari rond 00.45 uur op de Oegstgeesterweg een 19 jarige bromfietser uit Rijnsburg aangehouden. Hij reed zonder helm, negeerde een stopteken van de politie en bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse van deze beginnend bestuurder was 450 ug/l.

In Alphen aan den Rijn, hield de politie zaterdag 17 januari rond 23.15 uur op de President Kennedylaan een 45 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aan. De vrouw had te veel gedronken. De uitslag van haar ademanalyse was 790 ug/l..

In Stolwijk reed een 54 jarige automobilist uit Stolwijk vrijdag 16 januari rond 23.00 uur op de Schoonhovenseweg een paar verkeersborden omver. Hij reed door. Een getuige noteerde het kenteken van de auto en belde de politie. Deze wist de man op deze manier te achterhalen. De doorrijder had gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 1025 ug/l. Naast dat zijn rijbewijs werd ingenomen werd ook de auto van de man in beslag genomen.

In Lekkerkerk reed zondag 18 januari rond 02.45 uur op de Burgemeester van der Willigenstraat een 41 jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel deels van de weg. Agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 760 ug/l..

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog twintig bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder en in één geval om een minderjarige bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Noordwijk ( 7x ), Lisse, Katwijk ( 2x ), Voorhout, Leiden ( 4x ), Voorschoten, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Ter Aar en Gouda. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Waddinxveen Vrachtwagen botst tegen vrachtwagen Door nog onbekende oorzaak botste maandag 19 januari rond 06.00 uur een 49 jarige vrachtwagenchauffeur uit Capelle aan den IJssel op de Transportweg tegen een daar geparkeerde vrachtwagen. De man raakte aan het hoofd gewond en is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Door het ongeval ontstond er verkeersoverlast. Het Korps Landelijke Politiediensten zette zich in om het verkeer zoveel als mogelijk was op gang te houden.

Gouda Controle fietsverlichting De politie heeft maandagmorgen 19 januari een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Nieuwe Gouwe Oost Zijde en de Graaf Florisweg. Er werden 41 bekeuringen geschreven voor het niet voeren van de verlichting. Een automobilist werd bekeurd voor het niet direct kunnen tonen van een rijbewijs en een andere werd aangehouden voor het rijden met een ongeldig rijbewijs.