Provincie Noord-Holland

Datum

19-1-2009

Onderwerp

Mevrouw Dekker waarnemend burgemeester voor gemeente Zijpe

S.A. Douma

De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts, heeft in overeenstemming met de fractievoorzitters van de gemeente Zijpe, besloten mevrouw M.G. Dekker te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zijpe.

De huidige burgemeester, mevrouw A.M. van Apeldoorn-Pruijt heeft aangegeven dat zij per 1 februari 2009 haar functie neer wil leggen. Daardoor zal er per 1 februari a.s. een vacature ontstaan. Op dit moment wordt door alle gemeenten in de Kop van Noord-Holland een discussie gevoerd over de bestuurlijke toekomst. Veel gemeenten hebben een visie in ontwikkeling op hun bestuurlijke toekomst. De gemeenteraad van Zijpe heeft zich in meerderheid ook uitgesproken voor een fusie en wil nog deze raadsperiode (dus vóór maart 2010) de besluitvorming over de fusie afronden. Dit betekent dat een herindeling per 1 januari 2012 zijn beslag zou kunnen krijgen. De burgemeestersvacature van Zijpe wordt daarom vooralsnog niet opengesteld.
Om die reden is besloten een waarnemend burgemeester te benoemen, om het besluitvormingstraject omtrent de bestuurlijke toekomst te begeleiden.

Mevrouw Dekker was van mei 2007 tot september 2008 Gedeputeerde Jeugd, Onderwijs, Zorg en Bestuurlijke Organisatie van de provincie Utrecht. Daarvoor was zij van 2000 tot 2007 Algemeen Directeur dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving van de gemeente Rotterdam. In die functie was zij eindverantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid op de terreinen Onderwijs, Jeugd, Integratie, Inburgering en Welzijn. Mevrouw Dekker was van 1999 tot 2007 lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

Mw. Dekker is woonachtig in Castricum en lid van de PvdA en 61 jaar.De nieuwe waarnemend burgemeester treedt per 1 februari 2009 in functie.