Gemeente Enschede

Presentatie `GeldkompasEnschede'

Als eerste gemeente in Nederland, lanceert de gemeente Enschede in samenwerking met talrijke plaatselijke organisaties op het gebied van armoedebestrijding een website om inwoners in een financieel kwetsbare positie te wijzen op voorzieningen. De gemeente Enschede wil met het armoedeoffensief `Niemand aan de kant, samen de schouders eronder' haar inwoners een vangnet bieden waarmee de gevolgen van armoede worden verzacht en de stap naar werk en zelfstandigheid makkelijker wordt.

De site is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de gemeente Enschede en de vele instellingen die zich bezighouden met de hulpverlening aan gezinnen met een smalle beurs. Op de site is alle informatie gebundeld en via een makkelijke weg te vinden, met behulp van onder meer iconen en ingesproken teksten. Aan de orde komen onderwerpen als werk, huisvesting, sociale contacten en kinderen. Maar de website geeft bijvoorbeeld ook antwoord op vragen als: `waar is voedselhulp te vinden?' en `hoe kun je goedkoop sporten in Enschede?'. Zodoende hopen de instellingen dat arme gezinnen, vrijwilligers en medewerkers van instellingen die zich richten op de bestrijding van armoede beter de weg kunnen vinden in de doolhof van de vele voorzieningen.

Globaal programma

15.00 uur
Opening door Myra Koomen, wethouder Werk en Inkomen 15.15 uur Mirjam Pool, schrijfster van het boek `Alle dagen schuld' 15.30 uur Prof. Dr. Erwin Seydel, hoogleraar
Communicatiewetenschappen, UT
15.45 uur Workshops GeldkompasEnschede
16.30 uur Afsluiting en vooruitblik door Myra Koomen

Geplaatst: 19 januari 2009.

19 januari 2009