Provincie Overijssel

Weg vrij voor aanleg rotonde Langeveen

Met de laatste grondeigenaar heeft de provincie Overijssel recentelijk in goed en constructief overleg overeenstemming bereikt over de benodigde grondaankoop. Dit is nu rond. De uitvoering van het werk kan nu verder worden voorbereid. Nog voor de bouwvak moet het bestek gereed zijn.

De laatste jaren hebben er meerdere ongelukken of bijna ongelukken plaatsgevonden. Daarom hebben de provincie Overijssel en de gemeente Tubbergen gezamenlijk besloten het kruispunt veiliger te maken door het aanleggen van een rotonde. De voor de aanleg benodigde gronden waren nog niet allemaal in eigendom van provincie en gemeente. Over de grondverwerving is intensief overleg gevoerd met de betrokken eigenaren.

Hinder
Niet alleen zal een rotonde worden aangelegd. Ook krijgt het weggedeelte tussen 'Knoefbakker' en Langeveen een nieuwe asfaltlaag. De totale kosten bedragen ongeveer 2 miljoen euro. Daarvan neemt de provincie 1.6 miljoen euro voor haar rekening en de gemeente Tubbergen 400.000 euro. Het is niet uit te sluiten dat aan- en omwonenden, maar ook de weggebruikers, hinder ondervinden van de werkzaamheden. Met passende maatregelen, zoals omleidingen en tijdelijke verkeerslichten, probeert de provincie dit zo veel mogelijk te voorkomen.