Gemeente Laren


Gooi en Vechtstreek in cijfers

Het gewest Gooi en Vechtstreek introduceert een nieuwe website www.gooienvechtstreek.indecijfers.nl waar allerlei cijfers over de Gooi en Vechtstreek is te vinden. Ruim 750 gegevens verdeeld in overzichtelijke maatschappelijke thema's zijn in te zien en kunnen bovendien vergeleken worden met andere gebieden in Nederland.

De website is bestemd voor een breed publiek, zoals (toekomstige) inwoners, raadsleden, scholieren, onderzoekbureaus, ondernemers en ambtenaren. Eigenlijk voor iedereen die is geĂŻnteresseerd in informatie over de gewestgemeenten.

Het gewest is een samenwerkingsverband in de regio Gooi en Vechtstreek dat regionale taken uitvoert, beleid ontwikkelt en de belangen behartigt van de negen regiogemeenten (Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren) die ze gezamenlijk willen oppakken of afstemmen. Het gaat hierbij om de beleidsterreinen: ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer, wonen, welzijn & zorg (WWZ), milieubeheer, economie en werk, gezondheidszorg en algemene zaken.