CNV inzake mobiliteitscentrum garagebedrijven: "Crisis biedt kansen"

19/01/2009 16:37

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

19 januari 2009


------

CNV Metaaltechniek: "Crisis biedt kans om beroepsonderwijs te voeden"

Mobiliteitscentrum voor monteurs gestart

BlijfMobiel.nu. Dat is de naam van het mobiliteitscentrum speciaal bedoeld voor de garage- en truckbedrijven. Met ingang van vandaag kan er dagelijks tussen 08.00 en 17.00 uur worden gebeld door mensen die zijn getroffen door de crisis of dat binnenkort zullen zijn. "Je baan kwijtraken is natuurlijk waardeloos. Met dit initiatief hopen wij er een andere - mogelijk zelfs betere - voor terug te krijgen", stelt bestuurder Marco Hietkamp van CNV Metaaltechniek.

BlijfMobiel.nu is bestemd voor alle medewerkers binnen de mobiliteitsbranche, ongeacht hun functie. Enige voorwaarde is dat de werkgever van het bedrijf waar men werkt(e) afdraagt aan de Stichting OOMT, het opleidingsfonds voor de garagebedrijven.

Hietkamp: "De crisis biedt - paradoxaal genoeg - de kans om mensen te behouden voor de sector. En zelfs de gelegenheid om de branche als zodanig te verbeteren. Fantastische monteurs die op straat komen te staan kunnen straks wellicht hun kennis transporteren naar de jongeren via het onderwijs. Daar heerst een groot tekort aan docenten. Nu is er de gelegenheid om die omslag te maken. Daarmee maak je van de nood een deugd."

BlijfMobiel.nu helpt werkzoekenden. Na het intakegesprek strekt die hulp zich uit van hulp bij het schrijven van sollicitatiebrieven, tot bemiddeling bij plaatsing of tot bij-/omscholing. Dit traject duurt maximaal zes weken.

Werkzoekenden kunnen met ingang van maandag 19 januari bellen met het speciale nummer 030 - 608 77 55. Het nummer is elke werkdag van 9.00 uur tot en met 17.00 uur bereikbaar.





http://www.cnvbedrijvenbond.nl