Provincie Noord-Brabant

Persbericht

Datum 19 januari 1009 Nummer 14

10 Finalisten maken zich op voor de eindstrijd

Brabantse Dorpen Derby gaat halve finale in

De jury, onder voorzitterschap van gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema heeft de 10 finalisten van de Brabantse Dorpen Derby gekozen. Er waren in totaal 197 inzendingen. Brigite van Haaften: "De originaliteit en de bereidheid om een goed project te bedenken vielen mij op. Uit geheel Brabant zijn inzendingen binnen gekomen. Leefbaarheid leeft in Brabant en vele Brabanders zijn daar mee bezig. Het wordt ook steeds spannender. Ik kijk zeer uit naar 7 februari, de dag waarop de finlisten zich gaan presenteren in het provinciehuis."

De tien finalisten van de Brabantse Dorpen Derby zijn:

. De Dorpsservicewinkel, Gassel . Het Dorpscafé, Spoordonk . Het Muziektheater Maasmeandering, Overlangel, Neerloon en Keent . De Rietaak, Drimmelen . Zorgcoörperatie Hoogeloon . Activiteitencentrum, Borkel en Schaft . Het Graancirkelproject, Oploo . Meer dan een voetveer: tussen groot en grut, Woudrichem . De Jeugdhoek Bieb Reusel, Reusel-De Mierden . Het Huiskamerproject Ouderen, Esbeek

Op 7 februari presenteren de 10 finalisten zich in het provinciehuis. Zij mogen hun fans uit het dorp meenemen. Tijdens de Dorpen Derby wordt aan de genomineerde projecten gewerkt. Tegelijk wordt het project in de schijnwerpers gezet. Vanaf 7 februari zijn de projecten te volgen op de website. Vanaf die datum kan ook gestemd worden op de projecten. Op 5 april beginnen de uitzendingen van Omroep Brabant.

Tussen februari en juni werken de genomineerden hard aan hun project. Tijdens de finale op 13 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Die kan rekenen op een prachtige hoofdprijs van E 50.000 die niet alleen het project, maar het hele dorp ten goede moet komen.



Provincie Noord-Brabant