Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 16 januari 2009

Armeense kinderen komen voor vier weken naar Alkmaar

Op maandag 19 januari a.s. om 14.00 uur ontvangt wethouder Hans Meijer in de raadzaal van het stadhuis een groep van 24 Armeense kinderen. De jongens en meisjes (8 tot 11 jaar) en hun begeleidster komen op uitnodiging van Pax Kinderhulp voor vier weken naar Alkmaar en omgeving om te genieten van een onbezorgde vakantie.

De kinderen worden ondergebracht bij gastgezinnen in Alkmaar en omgeving. Zij maken verschillende uitstapjes, o.a. naar de Molen 't Roode Hert in Alkmaar, ijsbaan de Meent, Sportschool De Geus in Langedijk, dansschool Schavemaker in Noord Scharwoude en Artis in Amsterdam. Ook hebben de kinderen een lesdag en een creatieve dag bij OBS Jules Verne in Alkmaar. Soms gaan ze mee naar het werk van hun gastouder. Door de inzet van velen, met name de gastgezinnen en sponsoren, kunnen de kinderen even de ellende vergeten en genieten van een zorgeloze en leerzame tijd.

Aardbeving
Sinds de grote aardbeving in 1988 leven nog steeds veel gezinnen in Armenië onder erbarmelijke omstandigheden, zonder water of elektriciteit. In de koudste maanden gaan de scholen zelfs dicht. Pax Kinderhulp haalt elk jaar een grote groep kinderen uit Armenië naar Nederland (naast de regio Alkmaar o.a. naar Apeldoorn en Berkel Rodenrijs). De actie "Geef ze warmte" verzorgt dit in de regio Alkmaar.

De kinderen komen dit jaar van 18 januari tot 15 februari 2009. Zij komen uit het Araratgebied, plaats Masis.

Meer informatie: Perstelefoon Gemeente Alkmaar, (072) 548 9555 of Diny Hoeksma 0226-316210 van Pax Kinderhulp, "Geef ze warmte"