Ingezonden persbericht


Radio 5 - Persbericht 16 januari 2009

'Week van het Nederlandse Lied' op Radio 5

Van 19 t/m 23 januari is Radio 5 in de ban van Nederlandstalige muziek

Radio 5 draait komende week, van maandag tot en met vrijdag, tussen 06.00 en 19.00 uur uitsluitend Nederlandstalige muziek tijdens de 'Week van het Nederlandse Lied'. Alle programma's besteden op eigen wijze aandacht aan de muziek en de artiesten van weleer. Vrijdag 23 januari zendt de nostalgische zender tussen 06.00 en 18.00 uur de Top 200 van het Nederlandse Lied uit.

Tijdens de week van het Nederlandse Lied draait Radio 5 alleen Nederlandstalige muziek van artiesten zoals Liesbeth List, Wim Sonneveld, Benny Neyman en Willeke Alberti. Naast veel muziek is er ook aandacht voor herinneringen van luisteraars, de artiesten van toen en zijn unieke prijzen te winnen. Het programma Wekker Wakker geeft een huiskamerconcert met Ronnie Tober weg. Radio 5-ambassadrice Willeke Alberti sluit de week af. Het concert dat zij in 1995 in Carré gaf, is nog eenmaal te horen op vrijdag 23 januari tussen 18.00 en 19.00 uur.

Radio 5

Radio 5 is de zender met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service. Radio 5 richt zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De nostalgische dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (AVRO), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Open Huis (EO) en Familie Nederland (RVU) met bekende radiopersoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe, Jeanne Kooijmans en Rocky Tuhuteru.

Voor meer informatie over de Week van het Nederlandse Lied: www.radio5.nl