Nederlandse Tafeltennisbond

Koen Hageraats en Rajko Gommers winnen zilver in Hongarije

In het Hongaarse Tata werden vanaf afgelopen vrijdag tot en met vandaag de Hongaarse Open Kampioenschappen voor Cadetten gespeeld.

De jongens cadetten Koen Hageraats en Rajko Gommers bereikten uiteindelijk de finale van het dubbel. Na een spannende wedstrijd moesten zij uiteindelijk met 2-3 buigen voor hun Franse tegenstanders, Benjamin Brossier en Antoine Hachard.

Nadat Koen en Rajko de eerste twee games hadden gewonnen, pakten de tegenstanders de derde game. Hiermee kwam de stand op 2-1. In de vierde game stonden zij met 10-9 op matchpoint, maar wisten dit niet te verzilveren. Uiteindelijk werd deze game verloren met 11-13. In de vijfde game gaven zij zich geheel gewonnen en verloren de game met 0-11, waardoor de uitslag op 3-2 kwam en de gouden medaille mee naar Frankrijk wordt genomen.

Gamestanden:
9-11, 9-11, 11-5, 13-11, 11-0

Door deze fantastische prestatie konden de jongens en hun coach Titus Damsma niet op tijd op het vliegveld komen om naar Nederland terug te keren. Zij zijn omgeboekt en komen morgen even na twaalf uur aan op Eindhoven airport.

NTTB/AJ