Ingezonden persbericht


Stuur jij je opa naar Europa?

Maandag 19 januari lanceert DWARS, de GroenLinkse jongerenorganisatie, de site www.stuurjeopanaareuropa.nl. Op de site is een video te zien die de kijkers vraagt: Stuur jij je opa naar Europa? Of kiezen we voor de toekomst? De video sluit af met een boodschap aan alle GroenLinks leden om op lijsttrekkerskandidaat Niels van den Berge (24 jaar) te stemmen bij het lijsttrekkersreferendum(1) van GroenLinks voor de Europese Verkiezingen.

DWARS-voorzitter Jesse Klaver: "De politici van vandaag pakken de grote problemen van de toekomst niet aan. Klimaatverandering, vergrijzing, groeiende spanningen in de samenleving, op al die terreinen zien we bij de politiek in Den Haag en Brussel een chronisch gebrek aan daadkracht. Het is onze generatie die hier straks de gevolgen van zal ondervinden. Het is tijd dat de jongeren van Nederland en Europa laten horen dat het zo niet langer kan."

Niels van den Berge, medewerker bij de GroenLinks-fractie in het Europees Parlement, is één van de vijf kandidaten voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks bij de Europese Verkiezingen. Hij voert campagne onder de leus 'kandidaat voor de toekomst' en wordt gesteund door de GroenLinkse jongeren.

"Veel mensen, ook binnen Groenlinks, roepen om een nieuw elan. Niels van den Berge heeft door zijn jonge leeftijd een frisse uitstraling. Door zijn werk als medewerker van de GroenLinks eurofractie heeft hij ook de deskundigheid en kennis opgebouwd om een goed Europarlementariër te zijn," aldus Klaver.

"Bovendien laat Niels van den Berge horen dat we vandaag moeten kiezen voor morgen. Zijn charisma en bevlogenheid maken hem tot een lijsttrekker die Nederland en Europa duidelijk kan maken dat we met het huidige politieke gerommel in de marge de problemen van de toekomst niet het hoofd kunnen bieden. Het is onverantwoord dat de babyboompolitici niet de problemen die onze generatie te wachten staan oplossen, daarom is het nu aan ons jongeren om zelf die verantwoordelijkheid op te eisen," aldus Klaver.

---- noot voor de redactie,