Vopak NV

Persbericht

Vopak verwacht 2008 bedrijfsresultaat, exclusief bijzondere posten, van rond EUR 318 miljoen

Rotterdam, 19 januari 2009

Voor Vopak is het jaar 2008 overeenkomstig de nagestreefde groeidoelstellingen verlopen. Het bedrijf heeft de wereldwijde opslagcapaciteit uitgebreid met 23% tot circa 27 miljoen kubieke meter waarbij een onverminderd hoge bezettingsgraad is gerealiseerd. De jaarcijfers zijn nog niet in detail samengesteld en zijn nog niet door de externe accountant gecontroleerd. Het verwachte bedrijfsresultaat over 2008, exclusief bijzondere posten, bedraagt rond de EUR 318 miljoen (2007: EUR 272,9 miljoen) en is volledig in lijn met het eerder gecommuniceerde vooruitzicht van het 2008 bedrijfsresultaat, exclusief bijzondere posten, van minimaal EUR 310 miljoen.

Naast de eerder gerapporteerde bijzondere baten zullen, in het vierde kwartaal van 2008, enkele bijzondere lasten worden verantwoord die ondermeer samenhangen met de afwaardering van activiteiten die niet gerelateerd zijn aan tankopslag. Dit leidt naar verwachting tot een bedrijfsresultaat inclusief bijzondere posten van rond de EUR 320 miljoen.

De definitieve jaarcijfers over 2008 zullen op 13 maart 2009 voor beurs bekend worden gemaakt door middel van een persbericht.

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer
Telefoon : 010-4002777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van circa 27 miljoen cbm in 32 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.






---- --