TMC


PERSBERICHT

Nieuwe naam in softwareland: TMC Application Development

Eindhoven, 19 januari 2009 ­ TMC Group is per 1 januari 2009 een nieuwe businesscel gestart, TMC Application Development. Deze opstart is ontstaan vanuit de behoefte, vanuit de reeds bestaande businesscel TMC Embedded, aan specialisten op het gebied van software creatie buiten de markt van in- product (embedded) software ontwikkeling. Met de oprichting van TMC Application Development zal een breder spectrum van specialistische kennis beschikbaar komen rondom (kritische) software creatie processen bij haar opdrachtgevers. Dit opent tevens de deur naar nieuwe (groei)markten.

Celdirecteur Roland Kieboom: "Nederland is - ondanks het huidig economische klimaat - een kenniseconomie waar excellent menselijk kapitaal schaars is en blijft. Voor ons is het dus een logische stap om ook de markt van de meer bedrijfsondersteunende applicaties op te gaan. Het gevolg is een breed én diep aanbod, dat is samengesteld door een ultieme groep consultants. Werkondernemers die zich met passie inzetten en niets anders doen dan waar TMC voor staat. En dát levert voor TMC ook het verschil tussen een tevreden klant en een enthousiaste klant."

Luuk Jeuken, commercieel directeur TMC Group voegt toe: "TMC Embedded is al bijna 10 jaar dé naam op het gebied van in-product software ontwikkeling en voor veel van onze klanten in de hightech en R&D-markt een onmisbare schakel. Wij zijn ervan overtuigd dat deze positie ook ingenomen kan worden in domeinen buiten de embedded-markt. Deze diversificatie maakt het mogelijk om de reeds aanwezige ervaring binnen software ontwikkeling gericht uit te rollen naar nieuwe klantomgevingen en branches."

TMC Application Development gaat werkondernemers inzetten op projecten binnen markten als overheid, financiële instanties en industrie en heeft haar diensten en aanwezige expertise gerelateerd aan de verschillende fasen van het software creatie proces. Binnen dit werkveld bestaat het portfolio uit diensten op consultancy- en op projectenbasis vanuit een aantal disciplines, waarbij de nadruk ligt op design & architectuur, software engineering (C#, ASP.Net, BizTalk, SharePoint) en project- en software configuration management. De werkondernemers zijn hooggeschoolde professionals met meerdere jaren ervaring. Zij zijn in staat een waardevolle tactische en strategische bijdrage te leveren binnen het software creatie proces van onze opdrachtgevers.


---

VOOR MEER INFORMATIE
Miranda van Engelen
Tel. +31 (0)40 239 22 63
www.tmc.nl

TMC GROUP
TMC Group zet als Consulting & Engineering company met een uniek businessmodel meer dan 500 (zeer) hoogopgeleide werkondernemers, specialisten en adviseurs in op projectbasis bij diverse opdrachtgevers. Klanten zijn o.a. Philips, ASML, Océ, TNO, NXP Semiconductors, Vebo, Ministerie van Defensie, Academisch Ziekenhuis Maastricht, DSM, Nuon-Helianthos en Gemeente Amsterdam. De onderneming is vaak nauw betrokken bij de kernontwikkeling(en) van de klant en helpt mee klantkritische projecten tot een goed resultaat te brengen.

TMC Group bedient momenteel haar klanten in de markt vanuit 3 member companies: TMC Technology, TMC ICT en Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek.

TMC Group hanteert het werkondernemerschapsmodel dat bestaat uit de volgende vier principes:
1. Langdurige arbeidsrelatie

2. Individuele winstdeling

3. 1-op-1 carrière coaching

4. Werkzaam in een gespecialiseerde, ondernemende businesscel

Dit model, uniek door de combinatie van de vier principes, maakt van TMC Group een onmisbare schakel tussen de werkondernemer en de opdrachtgever, zeker in krappe arbeidsmarkten. IEDEREEN ONDERNEMEND 1 / 1