Ministerie van Defensie

Top Gun Holland van start

19 januari 2009, 8.54 uur

In de serie wordt een unieke kijk gegeven in het gehele traject, zoals de keuring, selectie en opleiding tot F-16 vlieger. Vanaf vandaag zendt de KRO op Nederland 3 de tiendelige serie Top Gun Holland uit. In de serie worden jongeren gevolgd vanaf het moment dat ze solliciteren voor vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht tot het moment dat ze hun complete opleiding tot F16-vlieger hebben afgerond.

In de serie wordt een unieke kijk gegeven in het gehele traject, zoals de keuring, selectie en opleiding tot F-16 vlieger. Zo komt de eerste solovlucht in een vliegtuig in beeld, maar ook de militaire opleiding op de Koninklijke Militaire Academie en het uiteindelijke doel: vliegen in een F-16.

In Top Gun Holland wordt duidelijk hoe intensief het hele traject is en hoe de jongeren hun droom nastreven. Zo vindt het eerste deel van de opleiding in Nederland plaats, maar als de basisvliegopleiding is afgerond gaan de leerlingen zich in de Verenigde Staten specialiseren in vliegen in jachtvliegtuigen en uiteindelijk de F-16. De serie met daarin vele hoogte- en soms dieptepunten is gemaakt door de productiemaatschappij Pro Camjo. Vele mensen binnen de Koninklijke Luchtmacht hebben meegewerkt om de opnames te laten plaatsvinden.

Vanaf vandaag op Nederland 3 om 21.20 uur, vanaf 2 februari om 21.30 uur.