Barco


Trading update en wijziging in het management

Gereglementeerde informatie
Trading update

Kortrijk, 19 januari 2009. Jaarresultaat 2008 getroffen door economische vertraging maar belangrijke vermindering van werkkapitaal in vierde kwartaal leidt tot een betere kaspositie

Tenzij anders aangegeven, zijn alle financiële data die vermeld worden in dit persbericht, op basis van verdergezette operaties. D.w.z. zonder de resultaten van de medische "advanced visualization activities" van de business unit Voxar. Barco heeft een overeenkomst afgesloten om Voxar te verkopen aan Toshiba Medical Systems. De afhandeling van deze verkoop wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2009.

De resultaten die hieronder gegeven worden zijn niet geaudit.

Kortrijk, 19 januari 2009. De omzet voor het vierde kwartaal van 2008 was 208 miljoen euro. Voor het volledige jaar 2008 was de omzet 725 miljoen euro, een daling van 1.5% t.o.v. 2007. Er waren voor 204 miljoen euro bestellingen in het vierde kwartaal. Voor het volledige jaar 2008 was de daling van de bestellingen 2.7% in vergelijking met 2007.

De EBIT vóór herstructurering en waardeverminderingen voor het volledige jaar 2008 werd ernstig getroffen door de wereldwijde economische crisis. De EBIT zal lager zijn dan 10 miljoen euro t.o.v. 58.7 miljoen euro in 2007. Aan de basis van het lage bedrijfsresultaat voor 2008 liggen de zwakke prestatie van de corporate events business van de Media & Entertainment divisie, de daling in bruto marge, de hogere waardeverminderingen op vorderingen, de wisselkoersen en een hogere kost.

Het management was oorspronkelijk van plan de kosten te verminderen met 30 miljoen euro. Door de verdere verslechtering van de economie wereldwijd werd de doelstelling voor kostenvermindering echter opgetrokken tot 36 miljoen euro. Dit heeft geleid tot hogere kosten voor herstructurering. De kosten voor herstructurering worden verwacht ongeveer 27 miljoen euro te bedragen. Dit is meer dan de 20 miljoen euro die gecommuniceerd werd in oktober 2008 met de resultaten van het derde kwartaal.

Barco had duidelijk gesteld dat het in belangrijke mate verminderen van het werkkapitaal één van de topprioriteiten was voor 2008. Over 2008 werd het werkkapitaal verminderd met ongeveer 40 miljoen euro en de netto schuldpositie evolueerde positief tot ongeveer 30 miljoen euro ten opzichte van 53 miljoen euro op het einde van 2007.

De Raad van Bestuur zal aan de Algemene Vergadering voorstellen geen dividend uit te betalen over 2008.

De volledig gedetailleerde resultaten voor het vierde kwartaal van 2008 en het volledige jaar 2008 zullen gecommuniceerd worden op 4 februari 2009.

Wijziging in het management

Martin De Prycker neemt ontslag als CEO van Barco Eric Van Zele wordt de nieuwe CEO

Na gedurende zeven jaar de transformatie van Barco geleid te hebben, heeft Martin De Prycker de Raad van Bestuur ervan op de hoogte gebracht dat hij ontslag wenst te nemen als CEO van Barco. De Raad van Bestuur heeft zijn ontslag aanvaard en heeft Mr De Prycker gevraagd de overgang in het management te ondersteunen.

De Raad van Bestuur heeft aan Eric Van Zele, een lid van de Raad van Bestuur, voorgesteld de functie van CEO op te nemen. Mr Van Zele heeft deze benoeming aanvaard.

De Raad van Bestuur heeft uitdrukking gegeven aan haar erkentelijkheid voor de bijdrage die Martin De Prycker geleverd heeft aan het bedrijf.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd. In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com