Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ConQuaestor groeit 22% in 2008

Utrecht, 19 januari 2009 - ConQuaestor, specialist in financiële consultancy- en interim diensten heeft in 2008 een omzet gerealiseerd van E 73 M. Dat is 22% meer dan in 2007 toen de omzet E 60 M bedroeg. Hiermee houdt ConQuaestor de reeks van hoge groeicijfers in stand, sinds de start bijna vijf jaar geleden.

Omzet is hoger dan aanvankelijk geraamd

Bij presentatie van de halfjaarcijfers was de verwachting dat de omzet voor 2008 zou uitkomen op E 72 M. Directievoorzitter Martijn Kamermans: "Het tweede halfjaar is goed gegaan, terwijl de conjunctuur in hoog tempo terugviel. Desondanks hebben wij onze raming iets overtroffen. Dat komt doordat onze ruim 550 eigen medewerkers en ruim 120 zzp-ers erg goed werk hebben geleverd, tegen concurrerende tarieven, wat meestal leidde tot vervolgopdrachten."

De groei vond plaats in alle sectoren. Binnen de sector Financial Services werd de dalende vraag bij de bankensector gecompenseerd door meer diensten te leveren aan verzekeraars.

Vooruitzichten voor 2009

Kamermans: "Wij weten dat onze markt in 2009 uitdagender zal zijn dan in 2008, maar hoe de markt zich exact gaat ontwikkelen weet niemand. Bij ons zijn de eerste weken van dit jaar beter dan de eerste weken van januari 2008".

"De slechtere conjunctuur biedt ons ook voordelen. In de afgelopen jaren moesten we veel kosten maken om aan ervaren mensen te komen. In 2009 blijven we ervaren mensen werven, alleen hopen we dat we ze nu gemakkelijker kunnen vinden".

Voor vragen - Nicolaas Weeda, Secretaris van de Vennootschap: nicolaas.weeda@conquaestor.nl of gsm: 06 102 30 279

ConQuaestor ( www.conquaestor.nl) biedt organisaties oplossingen voor strategische en operationele vraagstukken op het gebied van finance. Circa 600 professionals werken aan financiële, bedrijfs-economische en administratieve projecten en processen om de bedrijfsvoering van opdrachtgevers te verbeteren.


---- --