Ingezonden persbericht


Persbericht

Abouthorses.tv onderschrijft welzijnsnota van LNV

Informatievideo's huisvesting, voeding, gezondheid en transport verhogen paardenwelzijn

Huizen, 19 januari 2009. Abouthorses.tv biedt in samenwerking met de KNHS meer dan 8,5 uur informatievideo's aan waarbij het welzijn van paarden en pony' centraal staat. Hiermee vindt kennisoverdracht in woord en beeld plaats middels moderne media; video-informatievoorziening via internet.

Sinds juni 2008 zijn voor alle paardenmensen en mensen met paarden negen thema-video's ontwikkeld. In de laatste 6 maanden van 2008 zijn er meer dan 4000 van deze informatievideo's van gemiddeld 45 minuten via internet bekeken. De themavideo's huisvesting, voeding en veilig vervoer ondersteunen de thema's uit de nota Dierenwelzijn (onderdeel paardenhouderij) die in 2007 door de minister van LNV werd uitgebracht.

Binnen het onderwijs zijn verschillende manieren van kennisoverdracht essentieel. Niet iedereen leert immers makkelijk vanuit een boek met veel tekst. Het aanbieden van visuele leermethoden via internet is één van de ontwikkelingen binnen het onderwijs. Ook wel e-learning genoemd. Ook de KNHS speelt in op deze ontwikkelingen door geïnteresseerden middels informatievideo's te informeren en te onderwijzen over de juiste omgang met het paard.

Dhr. Bram van der Zijden, Hoofd Opleidingen bij de KNHS: "De KNHS vindt paardenwelzijn bijzonder belangrijk. Daarom hebben wij gezamenlijk met Abouthorses.tv in 2008 de thema's huisvesting, aard van het paard en omgang met het paard in woord en beeld ter beschikking gesteld aan onze leden en andere paardenliefhebbers."

Voor 2009 worden welzijnsonderwerpen als training en gedrag van het paard in verschillende vormen ontwikkeld en via video op internet beschikbaar gesteld.

Over Abouthorses.tv
Abouthorses.tv is een laagdrempelig internetplatform waarmee paardensporters en -liefhebbers op een eenvoudige en visuele manier hun kennis over paarden via internet kunnen verbreden. Abouthorses.tv publiceert als eerste in Nederland online videocursussen voor iedereen die met paarden te maken heeft. Iedere cursist bepaalt zijn of haar eigen leermoment en -tempo. Reistijd en reiskosten worden bespaard. Alle videocursussen zijn uniek en worden samengesteld door onafhankelijke deskundigen, in samenwerking met de KNHS, de partner van Abouthorses.tv.

Abouthorses.tv ontwikkelt ook hippische cursussen, informatievideo's en commercials in opdracht van derden. Abouthorses.tv is een initiatief van Abouthorses.tv B.V.

Op www.abouthorses.tv leren paardensporters en -liefhebbers verantwoord om te gaan met hun paard. Zo zorgen zij voor een beter paardenwelzijn.