Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - maandag 19 januari 2009

Meer ontmoeting in de wijk

Bruisende plekken in de wijk, waar van alles te beleven is en bewoners elkaar graag ontmoeten. Dat is wat we willen voor elke wijk. Om deze wens te vervullen gaat de gemeente dit jaar de wijken in om de mogelijkheden te verkennen. De verkenning start eerst in de wijken Zielhorst, Kruiskamp Koppel en Soesterkwartier. Hiervoor worden professionals, andere aanbieders van activiteiten en diensten en bewoners uit deze wijken geconsulteerd. In mei wordt de opbrengst van deze verkenning verwacht. Na een evaluatie volgt de verkenning in de overige wijken in de stad.

Meer ontmoeting met ruimte voor het bieden van ondersteuning, advies en informatie in de wijk, dat is wat wordt onderzocht. Hierbij wordt ook bekeken wat de mogelijkheden zijn voor de inrichting van een loket voor zorg, jeugd en gezin en een cultureel ankerpunt in de wijk. Het is de bedoeling om met bestaande middelen te komen tot een effectievere en efficiëntere inzet van aanbod van activiteiten en diensten en een bundeling ervan zodat er plekken in elke wijk ontstaan waar bewoners graag komen, elkaar ontmoeten en samen activiteiten organiseren.

Informatie
Van het project is een dossier op internet beschikbaar waarin de uitgangspunten en planning nader zijn beschreven. Dit dossier is te vinden via de nieuwspagina van de wijken Soesterkwartier, Zielhorst en Kruiskamp Koppel op www.amersfoort.nl/wijken. Bewoners kunnen zich hier aanmelden voor de bewonersbijeenkomsten in maart. Voor belangstellenden is er een e-mailservice. In wijkmedia wordt de voortgang gepubliceerd.

Vervolg na de verkenning
Op basis van de opbrengsten van de verkenning wordt door het college een besluit genomen deze ontmoetingsplaatsen te gaan vormgeven. Hierin zullen professionals en bewoners nauw samenwerken.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort