Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuws lezen via mobiel populairst
Top tien meest bezochte mobiele sites toont grootste belangstelling voor nieuws, email en verkeer

Amsterdam, 19 januari 2009 - Startpagina.mobi zag in het afgelopen jaar een duidelijke trend in het gebruik van mobiele websites. Nederlanders die via hun mobiele telefoon gebruik maken van het web hebben een grote voorkeur voor nieuwssites en emaildiensten. Daarbij wordt ook dankbaar gebruik gemaakt van sites die informatie geven over het verkeer en het weer.

Zoekmachines, chatsites en sportnieuws worden verder regelmatig onderweg geraadpleegd. In de zomer en tijdens de extreme kou piekte het aantal kliks vanaf Startpagina.mobi naar sites met informatie over de weersomstandigheden. Community-bezoek valt net buiten de top 10 met een twaalfde plaats voor Hyves.

De top 10 van populairste mobiele sites is gebaseerd op het aantal kliks naar de afzonderlijke sites vanaf de mobiele verzamelsite Startpagina.mobi. Hier vinden gebruikers links naar verschillende, populaire mobiele sites overzichtelijk op een rij. De positie op de homepage wordt bepaald door de populariteit van de link. De redactie bepaalt de populariteit aan de hand van de positie op de pagina in combinatie met het totaal aantal kliks.

De top 10 van populairste mobiele sites van het afgelopen jaar is als volgt:


1. NU.nl

2. Buienradar

3. KNMI

4. Live

5. FOK

6. Teletekst 101

7. Telegraaf

8. Google (search)

9. Geenstijl

10. Weerbericht.mobi

(329 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 160 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, Nu.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwen- en woonsites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl , web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl



Ingezonden persbericht