Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dennis Struyk nieuwe business unit manager bij IT-dienstverlener HintTech

Delft, 19 januari 2009 - HintTech, specialist op het gebied van eBusiness technologie en IT-projecten, heeft Dennis Struyk (32) aangetrokken als manager van de business unit Projects. Struyk wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de verdere uitbouw en professionalisering van HintTech, alsook de strategische ontwikkeling van het dienstenportfolio.

Struyk begon zijn professionele carrière in 2000 bij IT-consultancy organisatie Capgemini. Hier was hij zes jaar lang verantwoordelijk voor het cluster Infrastructure Consulting bij de sector Public. Het laatste jaar bij Capgemini was Struyk manager van de practice Business Information Management (Business Intelligence en Enterprise Content Management), eveneens binnen de sector Public. In deze hoedanigheid had hij de leiding over 70 medewerkers.

In zijn nieuwe functie als operationeel manager bij HintTech draagt Struyk verantwoordelijkheid voor de dagelijkse aansturing van alle medewerkers die onder zijn hoede vallen en is hij verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de projecten. Naast de business unit HintTech Projects, het HintTech Development Center (HDC), de ontwikkelstraat en beheercentrum van HintTech, maken ook de competenties Projectmanagement, Informatiebeveiliging en Governance deel uit van zijn business unit.

HintTech richt zich op softwareontwikkeling (.Net, Java en Tridion), projectmanagement en informatiebeveiliging. Bij het in 1997 opgerichte bedrijf werken inmiddels 117 experts. Het bedrijf heeft naast het kantoor in Delft vestigingen in San Francisco en Novi Sad (Servië). HintTech heeft een nauw samenwerkingsverband met partner SDL Tridion.

Struyk heeft bewust voor HintTech gekozen: 'De reden dat ik de overstap heb gemaakt, is dat ik meer wilde ondernemen. Daarbij komt dat een kleiner bedrijf een totaal andere dynamiek kent. De tweede reden is dat bij HintTech heel veel staat te gebeuren, zowel nationaal als internationaal. De organisatie heeft de laatste 5 jaren een omzetgroei van 625% gerealiseerd, getuige ook de verkiezing in de Deloitte Fast50 voor het derde achtereenvolgende jaar. Ook in 2009 is er een duidelijke groeiambitie. Zowel qua omzet, groei van het klantenportfolio als de verdere ontwikkeling van de nearshore-activiteiten in Servië. Dit betekent dat klanten nog meer professionaliteit en structuur van HintTech mogen verwachten en daaraan ga ik mijn bijdrage leveren.'

De eerste indrukken van Struyk over HintTech zijn positief: 'Je merkt aan alles dat het een professionele en ambitieuze onderneming is. Ze weten goed waar ze naar toe willen en hoe ze dat willen bereiken. Kenmerkend is dat we onlangs een nieuw pand hebben betrokken hier in Delft. Dit pand past qua uitstraling bij de toegenomen professionaliteit van HintTech.'

Over HintTech
HintTech is specialist op het gebied van e-business technologie (.Net(TM), Java(TM) platform, Tridion) en IT-projecten. Het bedrijf is opgericht in 1997 en werkt met innovatieve en bewezen technologieën en methodieken. Hiermee realiseert HintTech kwalitatieve maatwerkoplossingen voor zijn klanten. Voor Tridion, Microsoft, Sun J2EE(TM) en IBM WebSphere is HintTech zowel adviserend als uitvoerend partner. HintTech kan onder andere Shell, Nuon, Essent, ING, Sandd en KLM tot zijn klanten rekenen. HintTech heeft momenteel 117 medewerkers in dienst en heeft vestigingen in Delft, San Francisco en Novi Sad (Servië). Kijk voor meer informatie op www.hinttech.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Maartje van Oeveren
020 421 05 65

Maartje@l-dj.nl

HintTech
Steven Nyland
015 268 25 73
Steven.Nyland@hinttech.com